Ve stejný čas, jako nastoupili fotbalisté Čechovic, odehráli svůj duel také hráči Kostelce, které čekala premiéra v poháru Mol Cup. V prvním předkole na ně čekal soupeř 1.HFK Olomouc, se kterým se během podzimu utkají i v divizi. A zápas ukázal, že i zde nemusí být domácí celek jen do počtu. Proti soupeři si totiž připsal poměrně jednoznačné vítězství, o kterém rozhodl už v prvním poločase. Ani zlepšená hra hostů už nemohla o postup dále Kostelec připravit.

 

Domácí nastoupili aktivně a od začátku ukazovali, že si chtějí jít za postupem dál. Už po sedmi minutách také mohli poprvé slavit, když zachyboval brankář hostů a doslova nabídl branku Škrabalovi, který touto nabídkou nepohrdl – 1:0. Po čtvrthodině mohla přijít druhá branka, ale Kostelci scházelo lepší zakončení. Bylo ale znát, že do zápasu vstoupil jednoznačně v lepším rozpoložení. Po půlhodině se poprvé zastřeloval Preisler, kdy si našel střílený centr Klimeše a mířil mimo tři tyče.

Do poločasu už se zdálo, že se skóre asi měnit nebude, ale v poslední pětiminutovce domácí utkání definitivně zlomili. Roh rozehraný nakrátko poslal Los přesně na hlavu Konečného a souhra dvou nových posil znamenala navýšení vedení – 2:0. V první nastavené minutě dostal ještě Preisler možnost úniku po pěkné kolmici a přidal třetí branku i tečku za prvním dějstvím – 3:0.

Před začátkem druhé půle už tak bylo jasné, jak jsou karty rozdány. Hosté se i díky skóre trochu více osmělili a dařilo se jim dostávat Kostelec pod tlak. Z něj však žádná výraznější šance nepřicházela a postupem času už bylo jasné, že ani případná branka nezvrátí jejich konec v letošním poháru.

Hosté se přeci jen dočkali sedm minut před koncem, kdy Kostelec předvedl laxní rozehrávku a byl za tuto chybu okamžitě potrestán – 3:1. Branka ale hosty uspokojila a závěr už patřil domácímu celku. Preisler tak tři minuty nato znovu navýšil vedení na rozdíl tří branek, kdy se ujala jeho akce po levé straně – 4:1. V samém závěru měli domácí ještě dva závary, ale i tak konečné skóre 4:1 jednoznačně vypovídá o tom, kdo byl pánem na hřišti.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Lubomír KELUC – FC Kostelec na Hané

„Výsledek vypadá jednoznačně, ale pořád tam byly pasáže, na kterých musíme zapracovat, aby se nám nestávaly. Šli jsme do toho s tím, že chceme utkání zvládnout, a od začátku jsme si za tím opravdu šli. Pomohla nám i první branka, kdy jsme využili chybu brankáře, potom se to odvíjelo podle našich not. Myslím si, že první poločas mohl být klidně i o vyšším skóre. Před druhým poločasem jsme si řekli, že musíme být dominantní na míči a hrát si to svoje. Jasně se ale opět ukázal rozdíl mezi krajem a divizí, kdy bylo znát, že nám postupně dochází dech. Vypadli jsme trošku z role a opticky byli lepší, ale bez šancí. Snížení přišlo pozdě a my na to navíc hned odpověděli. Celkově jsem tak spokojen, ale stále tam vidím prostor na zlepšení.“

 

Mol Cup – 1. předkolo

FC Kostelec na Hané – 1.HFK Olomouc

4:1 (3:0)

Branky: 7. Škrabal, 42. Konečný, 45+1. a 86. Preisler – 83. Novotný. Rozhodčí: Doležal – Petrásek, Šteier. Žluté karty: 33. Lužný, 33. Konečný, 36. Zbožínek – 20. Pavelka, 33. Svrčina. Diváků: 412.

Sestava Kostelce: Výmola – Lužný (73. Fajstl), Zbožínek, Konečný, Brhel – Škrabal, Klimeš (73. Grulich), Kořenovský (83. Chytil), Los, Ondroušek (83. Pavlíček) – Preisler. Trenér: Lubomír Keluc.

Sestava 1.HFK Olomouc: Kročil – Tylich, Skočovský (59. Komani), Kadlec, Vejvoda, Grégr (59. Novotný), Černík (69. Lang), Svrčina, Pavelka, Pícha (59. Kachlík), Zeman. Trenér: Petr Večeř.