Už od úvodních minut bylo jasno, kdo bude udávat tempo hry. A byly to domácí Klenovice, které se záhy ujaly vedení. Ve 4. minutě se po přesném pasu Všianského prosadil Martin Pytela – 1:0. Ten samý hráč mohl o pár okamžiků vedení navýšit, obrana Hustopečí si nakonec s jeho pokusem poradila. To se jí však už nepovedlo ve 12. minutě, kdy Martin Spálovský převzal přesný pas od Adama Prášila, pronikl zprava do vápna a nechytatelnou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. I nadále mělo naše mužstvo hru pod kontrolou, soupeř si v podstatě nevypracoval žádnou nebezpečnou situaci, ze které by mohl ohrozit Kubu Poláka v bráně Klenovic. Když pokusy Popelky, Rozehnala, Všianského či Zapletala zůstaly nevyužity, šlo se do kabin pod hrozbou Csaplárovy pasti.

Naštěstí se nic takového nestalo. Hned v úvodní minutě druhé půle dal na slova slavného trenéra zapomenout nejlepší střelec klenovické kopané Honza Všianský. Lukáš Zapletal se ocitl v obrovské šanci, ale tu nedokázal proměnit, vyražený míč ale skončil na kopačce našeho snajpra, který se už nemýlil – 3:0. A bylo v podstatě rozhodnuto. Soupeř se marně snažil o změnu skóre, nejblíž mu byl po rohovém kopu, ale hlavička hostujícího stopera mířila dostatečně z dosahu našeho gólmana. Hustopečím se přeci jen podařilo vstřelit branku, naneštěstí pro ně to však bylo do vlastní sítě. Centr Martina Pytely brankář Horák vyrazil nešťastně do zad svého spoluhráče, míč pak zapadl do opuštěné brány – 4:0. To už bylo takřka jasné, jak utkání dopadne. Ale ještě to nebylo od naší družiny vše. Kapitán Tomáš Rozehnal prokličkoval až na hranici vápna, namísto střely zvolil nahrávku na křídlo, odkud Martin Spálovský poslal přízemní centr, čímž vybídl ke skórování Lukáše Chluda. Ten se s díky nemýlil – 5:0. O dvě minuty později se podruhé v utkání prosadil Pytela, jenž zachoval klid v zakončení – 6:0. O další změnu skóre se postaral/nepostaral střídající Marek Liška. Martin Pytela se řítil sám na brankáře, kterému kryl záda právě Lišák. Gólman první pokus kryl, na dorážku však už byl i on krátký. Teprve pak rozhodčí z dosud neznámého důvodu branku neuznal. A tak tečku za povedeným vstupem do soutěže udělal přeci jen Martin Pytela, jenž akrobatickým kopem dovršil hattricku – 7:0. Klenovičtí plejeři tak potěšili svého trenéra, ale především domácí publikum, které odcházelo domů velmi spokojeno. A ti, co neodešli, si mohli společně užít řádné pozápasové oslavy, které byly zcela zasloužené. 

 

TJ Sokol Klenovice

TJ Sokol Hustopeče nad Bečvou

7:0 (2:0)

Branky: 4., 69. a 89. Pytela, 12. Spálovský, 46. Všianský, 58. Maloušek (vlastní), 67. Chlud. Rozhodčí: Dosoudil – Vejtasa, Jurníček. Žluté karty: 84. Liška – 27. Juřica, 66. Krčmář. Diváků: 120.

Sestava Klenovic: Polák – Popelka (62. Buček), Bridzik, Procházka, Grepl – Zapletal (66. Liška), Rozehnal, Pytela, Spálovský – Prášil (55. Chlud), Všianský. Trenér: Vladimír Horák.

Hodnocení trenéra Klenovic na Hané Vladimíra Horáka: „Z naší strany to byl velice vydařený zápas. Hrozně jsme si přáli vstoupit do soutěže výhrou, což se nám podařilo. První poločas, prvních 30 minut, velice kvalitní pasáž utkání, zakončená gólově. Líbilo se mi, že hráči dávali míče po dvou, třech dotecích, čímž jsme si vytvářeli spoustu šancí, soupeř v podstatě nehrozil vůbec. Druhý poločas jsme se soustředili hlavně na to, aby nás soupeř nějakým způsobem nezaskočil, ale v podstatě hned v první minutě jsme dali branku. Řekl bych, že tím bylo o osudu utkání rozhodnuto. I poté jsme měli spoustu šancí. Na můj vkus jsme za stavu 5:0 mohli hrát více kombinačně a hru si lépe užívat, zkoušet různé věci. To se však nestalo, což není ale rozhodující. Vstřelili jsme další branky. Co se mi naopak líbilo, že i za rozhodnutého stavu všichni kluci makali naplno, nic nevypustili, chtěli potěšit nejen sebe, ale hlavně své fanoušky a dát co nejvíce branek, žádnou přitom nedostat. Myslím si, že diváci byli po sedmi gólech spokojeni, stejně jako já.“

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA je věnován startu nižších krajských soutěží a Přeboru OFS Prostějov. Vše potřebné najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 7. srpna