Na dobu dvou hodin během předminulého nedělního dopoledne byli policisté nuceni zastavit provoz na železniční trati mezi hlavním a místním nádražím v Prostějově. Důvodem byla dopravní nehoda dvou osobních vozidel, z nichž jedno po vzájemném střetu zůstalo stát na střeše přímo uprostřed železničního přejezdu. Večerník o události krátce informoval i s fotografiemi přímo z místa jako první už v minulém čísle.  

 

„V Barákově ulici se stala v neděli 13. srpna krátce před desátou hodinou dopravní nehoda. Šetřením se zjistilo, že jednatřicetiletý muž za volantem vozidla značky Dacia jel ve směru na ulici Sladkovského, při průjezdu křižovatkou s ulicí Olomouckou ale nedal přednost v jízdě vozidlu Škoda Fabia, které jelo po hlavní silnici ve směru z centra. Řidič automobilu značky Dacia poté narazil přední částí do boku druhého vozu, najel na ochranný ostrůvek na železničním přejezdu, kde poškodil obrubník, dlažbu a dopravní značku. Fabia, jíž řídila dvacetiletá řidička, skončila po nárazu stát otočená na střeše na železničním přejezdu,“ popsala podrobně karambol Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Mladou ženu z místa nehody odvezla přivolaná sanitka. „Řidička byla lehce zraněna a převezena do nemocnice v Prostějově,“ prozradila Zajícová s tím, že hmotná škoda na vozidlech byla předběžně stanovena na 150 000 korun. „Požití alkoholu se nepotvrdilo u žádného z účastníků nehody. Provoz na železniční trati byl téměř do dvanácti hodin zastaven. Událost nadále zůstává v šetření,“ dodala mluvčí krajské policie.