To, o čem se už delší čas hovořilo, právě startuje. Stadion Za Místním nádražím začíná procházet rekonstrukcí na moderní fotbalovou arénu. Práce začaly demontováním tribuny u umělé trávy. Od začátku září zde bude specializovaná firma provádět první úpravy, které se dotknou vybudování umělého osvětlení. Následně se bude pokračovat trávníkem, jenž dozná závlahy a vyhřívání. Ve druhé etapě se bude jednat o první tribunu.

 

„Nyní se už demontuje tribuna u umělá tráva, která bude zcela odstraněna. Od prvního září by pak měla nastoupit firma, jež bude řešit umělé osvětlení a pokládku nového trávníku, kde bude samozřejmostí i vyhřívání. V první řadě se tak budou dělat patky na osvětlení. Následovat bude trávník s vyhříváním i závlahou,“ prozradil Večerníku plán první etapy a nejbližších týdnů předseda klubu František Jura, který je rád, že už má všechny dokumenty k této rekonstrukci schválené a potvrzené.

V klubu pevně doufají, že vše půjde podle plánu a co nejrychleji, aby se ještě na podzim dal zasít nový trávník, který se chytí a vyroste. Pokračovat se bude následně hned na startu příštího roku, kdy půjde o přípravu na montáž tribuny. „Druhá etapa by měla začít hned na startu jara a bude se jednat o první tribunu. Pokud nám to počasí a zima dovolí, tak chceme, aby někdy v březnu už bylo vše připraveno z hlediska podkladu a následně se montovaly moderní tribuny,“ doplnil předseda.

Zda se bude už na jaře hrát v Prostějově, je stále ve hvězdách, ani vedení klubu nedokáže na tuto otázku nyní odpovědět. „Je to pořád varianta a nevím kolik tomu můžu dávat procent. Je tam spousta faktorů, které to mohou ovlivnit. Tím hlavním je počasí. Zůstávám optimistou, ale teď tomu dávám tak sedmdesát na třicet, že jarní část ještě odehrajeme v areálu 1.HFK Olomouc. Uděláme ale všechno pro to, abychom to zvládli,“ nastínil Jura. „Určitě bychom radši už byli doma, to je jasné. V Holici je skvělé zázemí, areál i hřiště, ale přeci jen to není úplně ten pravý domov a my chceme hrát v Prostějově. Věřím, že se ale ještě výsledkově na jaře dokážeme chytit a do Holice se nebude chtít nikomu ze soupeřů jezdit,“ doplnil závěrem šéf prostějovského fotbalového klubu.