Úvodní kolo mají za sebou i fotbalistky 1.SK Prostějov, které se po roční odmlce vrátily zpátky do třetí nejvyšší soutěže. V prvním kole přivítaly na stadionu v Kralicích na Hané soupeřky z Uherského Brodu. Vstup do ročníku jim vyšel, když dokázaly zvítězit těsným rozdílem 4:3.

1.SK Prostějov - Uherský Brod 4:3 (3:1)

Branky: 7. Suchánková z penalty, 21. Daňková, 23. Kopečková, 75. Maříková – 16. Fojtíková, 48. Adamíková, 72. Psotková. Rozhodčí: Franc – Kubalák, Milar. Žluté karty: 90. Halgašová – 58. Synčáková. Diváků: 38.

Sestava Prostějova: Hrazdilová – Tanenbergerová, Tichá, Zapletalová, Zahradníčková – Oršelová, Suchánková, Maříková, Halgašová – Kopečková, Daňková. Střídaly: Vejdová, Brančíková, Martinčíková, Vičarová, Barešová, Chlupová. Trenér: David Pekař.

Hodnocení trenéra Prostějova Davida Pekaře: „Měli jsme to spojené i s týmovým focením před sezónou, takže se nám sešla snad nejsilnější sestava, jakou jsme mohli mít. (úsměv) Chtěli jsme první zápas zvládnout. Od první minuty jsme hráli dobře a byli jsme daleko lepší než soupeř. Dali jsme i úvodní branku, ale z ojedinělé šance soupeř srovnal. Do poločasu jsme se však dostali do vedení a měli jsme dát ještě víc branek. Ve druhé půli jsme ale po brance na 3:2 zcela vypadli z role a začali jsme se strachovat o výsledek. Bylo z toho i srovnání a naštěstí jsme to pak byli my, kdo dal vítěznou branku. První poločas tak hodně dobrý, druhý jsme si udělali hektický zbytečně sami a víme, na čem tak máme pracovat.“