Na krásnou patnáctiletou tradici turnaje Šachové loučení s prázdninami organizovaného oddílem ŠK Rošáda Prostějov navázal už 16. ročník nesoucí letopočet 2023. Jako obvykle se konal poslední srpnovou sobotu v areálu občerstvení U Abrahámka v lesoparku Hloučela. A suverénní triumf si z něj odnesl největší favorit Roman Závůrka z SK Prostějov.

„U Abrahámka je velmi příjemné prostředí, kde máme pro pořádání této akce vše potřebné včetně výborného zázemí. Je to vlastně takové naše letní útočiště a klubové sídlo, kde se scházíme i hrajeme od jara do podzimu pravidelně. Proto Šachové loučení s prázdninami vždy probíhá právě tady, šestnáct let je myslím moc hezká tradice,“ řekl ředitel klání a předseda ŠK Rošáda Pavel Navrátil.

 

 

 

ŠACHOVÉ LOUČENÍ S PRÁZDNINAMI PROSTĚJOV 2023

KONEČNÉ POŘADÍ: 1. Závůrka (SK Prostějov) 9, 2. Brácha (ŠK Rošáda Prostějov) 7, 3. Hlaváček starší (Beskydská šachová škola) 6,5, 4. Kolařík (SK Prostějov) 6,5, 5. Jodl (ŠK Rošáda Prostějov) 6, 6. Krejčí (Jihomoravský šachový svaz) 5,5, 7. Londin (SK Prostějov) 5,5, 8. Tichý (SK Prostějov) 5,5, 9. Zdráhal (SK Petřín Plzeň) 5,5, 10. Šubert (TJ Sokol Přemyslovice) 5