Hned devatenáct nasazených hráček se s účastí na tenisovém US Open rozloučilo v prvních třech kolech. Překvapení se nevyhnulo ani českým tenistkám. Vedle dvanáctky Barbory Krejčíkové už po prvním střetnutí skončila Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Linda Fruhvirtová. O kolo později se rozloučila Karolína Plíšková a také jedenáctá nasazená Petra Kvitová, která v pikantním souboji prohrála s bývalou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska.

„Od začátku jsem se necítila nejlíp. Přišlo mi, že balóny neletí. I kurt se mi zdál pomalejší. Byl to divný zápas, chyběla mi energie,“ hodnotila své vystoupení Kvitová, která se potýkala i se zdravotními problémy. „Pořád kašlu, to hře nepomáhá. Doma se snad dám do pořádku, průdušky potřebuji vyléčit,“ dodala Kvitová.

Ve hře o další výborný výsledek naopak i po třetím kole zůstala Karolína Muchová. V New Yorku tak vyrovnala své dosavadní maximum a na své cestě turnajem zatím neztratila ani set. „Od prvního zápasu se držím taktiky, podávám ukázněné výkony bez výkyvů. I trenér mě pochválil,“ prohodila s úsměvem Muchová. 

 

ŽENY

US Open

Dvouhra – 1. kolo: Muchová (10) – Hunterová (Austrálie) 6:4, 6:0; Kvitová (11) – Bucsaová (Španělsko) 6:1, 7:6; Plíšková (25) – Ruseová (Rumunsko) 6:1, 6:4; Siniaková – Kalinská (Rusko) 4:6, 2:6; L. Fruhvirtová – Collinsová (USA) 2:6, 0:6; Krejčíková (12) – Bronzettiová (Itíálie) 4:6, 6:7; Strýcová – Kanepiová (Estonsko) 4:6, 4:6. 2. kolo: Muchová – Frechová (Polsko) 6:3, 6:3; Kvitová – Wozniacká (Dánsko) 5:7, 6:7; Plíšková – Burelová (Francie) 4:6, 2:6. 3. kolo: Muchová – Townsendová (USA) 7:6, 6:3. Osmifinále: Muchová – Wang (Čína)