Třetí kolo letošního Mol Cupu nabídlo opakování loňského souboje, kdy do Mladé Boleslavi znovu vyrazili fotbalisté Prostějova, kteří chtěli po loňském jasném výsledku favorita potrápit. To se jim během první půl hodiny i dařilo. Dostali se do vedení a soupeř těžko hledal na dobrý pohyb protihru. Jenže poté přišlo přímo vyloučení autora první branky Zapletala a duel se začal otáčet ve prospěch favorita.

Nakonec z toho tak byl očekávaný postup, který se však nerodil vůbec lehce.

Eskáčko mělo velmi dobrý vstup do zápasu a od začátku hýřilo aktivitou. To domácí očividně překvapilo a v sedmnácté minutě šli hosté i do zaslouženého vedení, kdy se prosadil Zapletal – 0:1. Domácí se ani po brance příliš do hry nedostávali a šance na vyrovnání nepřicházely. Zřejmě klíčový moment přišel po půl hodině, kdy Zapletal nepřebral dobře míč a následný faul sudí vyhodnotil červenou kartou a oslabením pro hosty.

Tato situace dostala Boleslav do hry a ve 39. minutě bylo srovnáno, kdy centrovaný míč trefil Yusuf za záda Krynského – 1:1. Krátce před poločasem šli navíc domácí do vedení. Penaltu po zákroku Elbela proměnil Yusuf a přidal svou druhou trefu – 2:1.

Ve druhé půli už po otočce a v deseti bylo pro hosty těžké držet krok a na hřišti stále více dominovala Boleslav. Šance však dlouho končily v rukavicích Kryinského či mimo branku a mohlo být i srovnáno, ale Koudelkův pokus dokázal brankář domácích vytáhnout na roh. V 71. minutě přišla chyba v rozehrávce Prostějova, kterou hasil Gábriš faulem a sudí nařídil druhou penaltu pro Boleslav. Míč si vzal Jawo, ale jeho záměr přečetl brankář. Jenže z následného rohu třetí branka přeci jen přišla, kdy se prosadil Poulolo – 3:1.

V dalších minutách pokračovala dominance domácích a čtvrtý zásah přišel tři minuty před koncem, kdy se po centru Matějovského dokázal prosadil Pulkrab – 4:1. Kosmeticky duel v závěru ještě upravil Slaměna, který korigoval konečný stav – 4:2.

 

FK Mladá Boleslav

1.SK Prostějov

4:2 (2:1)

Branky: 39. a 45. Yusuf, 74. Poulolo, 87. Pulkrab - 17. Zapletal, 89. Slaměna. Rozhodčí: Ulrich – Kubr, Šafránková. Žluté karty: 28. Elbel, 81. Látal, 90. Jaroň (všichni P). Diváků: 516.

Sestava Mladé Boleslavi: Mikulec – Kadlec (75. Fulnek), Karafiát, Poulolo, Suchomel – Kubista, Mareček (58. Matějovský) – Kušej, Ladra (70. Jawo), Solomon (70. Mašek) – Yusuf (58. Pulkrab). Trenér: Marek Kulič.

Sestava Prostějova: Krynskyi - Bolf (68. Bartolomeu), Gabriš, Spáčil, Elbel (46. Látal) - Moučka (64. Koudelka), Zapletal, Macháček, Šimek (46. Slaměna) - Cienciala, Silný (63. Jaroň). Trenér: Pavel Zavadil.