Další závažná nehoda nezletilého účastníka silničního provozu! Naposledy Večerník informoval o neštěstí v Olšanech u Prostějova, kdy autobus přejel nohu nepozorné devítileté dívence, která při jízdě na kole telefonovala. Předminulý víkend pak došlo k další nehodě v Čelechovicích na Hané, tam se s dospělým cyklistou srazil devítiletý chlapec, rovněž jedoucí na kole. Oba se zranili a sanitka je odvezla do nemocnice.

 

„V sobotu třiadvacátého září vpodvečer jel teprve devítiletý cyklista po chodníku v obci Čelechovice na Hané. U jednoho z místních domů vjel bez rozhlédnutí na silnici a nedal tak přednost v jízdě jednačtyřicetiletému cyklistovi, který jel po Cukrovarské ulici ve směru od ulice Hlavní. Nezletilec vyjel na silnici zpoza rohu domu a druhý muž na kole tak nestihl nijak zareagovat, aby střetu zabránil. Oba skončili na vozovce. Vlivem pádu pak došlo k poškození zaparkovaného vozidla Škoda Octavia,“ popsala srážku dítěte s dospělým Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„Oba cyklisté byli z místa převezeni záchrannou službou na vyšetření do nemocnice, naštěstí měli nasazené helmy. Dechová zkouška u staršího cyklisty byla negativní,“ poznamenala mluvčí krajské policie s tím, že hmotná škoda nebyla prozatím vyčíslena. „Událostí se dál zabývají policisté z dopravního inspektorátu,“ dodala Zajícová.