O dalších pět příček na žebříčku ATP si polepšil Dalibor Svrčina po turnaji Curibitě. V Brazílii došel prostějovský tenista do čtvrtfinále, když ve druhém kole porazil druhého nasazeného Argentince Thiaga Agustina Tiranteho. V boji po postup do semifinále podlehl Oliveru Crawfordovi ze Spojených států.

„Kvůli dešti bylo utkání dvakrát přerušené, nakonec se dohrávalo v hale. Nebylo snadné se s tím vyrovnat, pro oba to ale bylo stejné. Třetí set mi prostě nevyšel,“ poznamenal hráč TK Agrofert.

Papírově byl Svrčina favoritem, přesto ztratil první set ve zkrácené hře. Pak se soupeři přesunuli ho haly. Český hráč začal pod střechou za stavu 1:1 ve druhém setu parádně, když si velmi rychle vynutil rozhodující dějství, v němž se ujal vedení. Pak ztratil třikrát v řadě servis, jeho soupeř byl naopak na podání stoprocentní.

 

MUŽI

Vídeň – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Wolf (USA) 6:4, 6:4. 2. kolo: Lehečka – Chačanov (8-Rusko) 3:6, 1:6

Curibita – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Taberner (Španělsko) 6:2, 2:6, 7:6,; Kopřiva (4) – Neumayer (Rakousko) 0:6, 6:7. 2. kolo: Svrčina – Tirante (2-Argentina) 6:4, 7:6. Čtvrtfinále: Svrčina – Crawfrod (USA) 6:7, 6:2, 1:6.