Hned trojnásobné zastoupení má na ženském Turnaji mistryň český tenis. V deblu bude o úspěch usilovat také ovečka ve stáji manažera a šéfa prostějovského tenisu Miroslava Černoška Kateřina Siniaková společně se svojí tradiční spoluhráčkou Barborou Krejčíkovou.

České deblové duo bylo nalosováno do skupiny Mahahual, ve které se utká postupně s Američankami Jessicou Pegulaovou a Coco Gauffovou, kanadsko-australským párem Gabriela Dabrowská - Erin Routliffeová a německo-ruskou dvojicí Laura Siegemundová - Věra Zvonarevová.

„V takovém turnaji si soupeřky nevyberete. V soutěži je osm párů, každý z nich během sezóny udělal nějaký skvělý výsledek. Budou rozhodovat drobnosti i to, kolik sil hráčkám zůstalo v těle po náročné sezóně,“ netroufá si odhadovat ambice českých deblových jedniček Siniaková.

V singlu bude hrát Markéta Vondroušová. Los Turnaje mistryň české tenistce přidělil světovou dvojku Igu Šwiatekovou z Polska, trojku Američanku Coco Gauffovou a Uns Džábirovou z Tuniska, sedmou hráčku světa. „Takový turnaj hraji poprvé, uvidíme, co přinese. Těším se,“ říká Vodnroušová. V Mexiku měla startovat také dcera prostějovského fotbalisty a dnes trenéra Josefa Muchy Karolína, která se však kvůli zdravotním problémům odhlásila. 

 

MUŽI

Vídeň – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Wolf (USA) 6:4, 6:4. 2. kolo: Lehečka – Chačanov (8-Rusko) 3:6, 1:6

Curibita – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Taberner (Španělsko) 6:2, 2:6, 7:6,; Kopřiva (4) – Neumayer (Rakousko) 0:6, 6:7. 2. kolo: Svrčina – Tirante (2-Argentina) 6:4, 7:6. Čtvrtfinále: Svrčina – Crawfrod (USA) 6:7, 6:2, 1:6.