Okresní soutěže v malé kopané ČUS Prostějovska 2023 vyvrcholily závěrečnými duely o konečné umístění. Medailové boje byly na programu ve Vrbátkách, o nižší pozice se zápolilo v Kobeřicích.

Elitní turnaj nejlepšího kvarteta po dlouhodobé části odstartoval semifinálovými souboji. V tom prvním si 1.FC Laškov poradil s domácím FK Vrbátky jednoznačně 5:1, zato druhé semifinále mezi MK Vranovice-Kelčice a týmem Orli Otinoves bylo pořádně vyrovnané. Až třemi góly v závěru Orli rozhodli o svém vítězství 5:2.

Finálový zápas nabídl divákům výbornou podívanou, když se dramatické okamžiky střídaly před oběma bránami. První poločas ovládli hráči Otinovsi 2:0 dvojím vyšachováním obrany soupeře, ale Laškov se nehodlal smířit s nepříznivým stavem. Hrál dokonce power play s pěti muži v poli bez brankáře, přesto však podlehl 2:5.

Orli Otinoves tak po sladkém triumfu mohutně slavili svůj historicky premiérový mistrovský titul! Třetí příčku obsadily Vranovice-Kelčice díky vyššímu bodovému zisku po dlouhodobé fázi soutěže v porovnání s nakonec čtvrtými Vrbátkami. Umístění na páté až šestnácté příčce pak stanovil turnaj hraný na kobeřickém trávníku. 

 

OKRESNÍ LIGA V MALÉ KOPANÉ ČUS PROSTĚJOVSKA 2023 – PLAY-OFF

 

HŘIŠTĚ VRBÁTKY

Semifinále: 1.FC Laškov – FK Vrbátky 5:1, Orli Otinoves – MK Vranovice Kelčice 5:2

Finále: Orli Otinoves – 1.FC Laškov 5:2

HŘIŠTĚ KOBEŘICE

O 5. místo: SK Tomek 99 Dobrochov – FC Zavadilka Prostějov 4:1

O 7. místo: FK Skalka 2011 – Spojené kluby Hluchov/Čehovice 4:0

O 9. místo: FC Kobra Kobeřice – FC Juniors Hluchov 4:7

O 11. místo: SK Dřevnovice – FC Daniels Prostějov 5:0

O 13. místo: SK Mexiko Víceměřice – BF Prostějov 9:7.

O 15. místo: SK Prostějov 88 – FC Prostějov 5:0