Fotbalisté Prostějova si po posledním podzimním utkání dali týden pauzu. Stejně tak i vedení a vše podstatné se tak začne řešit až následně. Nutno dodat, že takové volno může určitě pomoc, protože jinak to příliš klidná zima nebude a pochmurné nálady se bude jen těžko zbavovat. Přezimovat na poslední příčce, když máte rozestavěný stadion a velké plány, to zkrátka nechcete.

Všichni fotbalisté se shodnou, že dlouhá zimní přestávka nepatří zrovna mezi nejoblíbenější části roku, což bude letos pro Prostějov platit minimálně dvojnásobně. Jen se zkuste vžít do toho, že se živíte fotbalem, kde se ale budete celou zimu smiřovat s faktem, že jste polovinu sezóny od toho, aby už klub nepatřil do profi fotbalu. Přitom se k tomu připravuje zázemí, aby z toho jednou byla i třeba soutěž nejvyšší.

Ještě horší je pak tato skutečnost pro vedení klubu, protože moc dobře ví, jak dlouho trvalo, než se tyto sny začaly plnit. Padák o soutěž níž může znamenat konec všech těchto nadějí. Doslova sportovní katastrofa. Proto je teď jasné, že letošní zima bude více než turbulentní, kde nezůstane nikdo v klubu chladným a bez zájmu. A to jsou zatraceně dlouhé čtyři měsíce.