Pomyslnou tečku za letošním kulturním rokem udělali uplynulý pátek v Určicích. V místní sokolovně se představila ženská trojice známých hereček a zpěvaček, jež spolu obráží různá místa po republice už druhým rokem. Zábavná talk show plná šťavnatého vyprávění Sandry Pogodové, Jitky Asterové a Lindy Finkové rozhodně nezklamala, ba naopak. Diváci se dočkali nejen různých historek z natáčení, ale i drsných vtipů a nechyběl ani jeden vzácný host.

 

„Už když jsme to domluvili, tak jsem slyšela řadu názorů. Někdo byl opravdu rád, jiný zase oponoval, že ne všechny má rád a chtěl by vidět jen některé. Když jsem se ale dnes rozhlížela, lidé odcházeli spokojení a s úsměvy na tvářích, tak jsem měla radost, že jsme se skutečně trefili do toho pravého,“ s potěšením konstatovala kulturní referentka obce a hlavní organizátorka akce Lenka Buřtová.

A nelze než souhlasit. Diváci v zaplněné sokolovně čekali na příchod trojice žen s napětím, co budoucí hodina a půl nabídne. Už od začátku to byla jízda, postupem času program gradoval. A dokonce se stalo, že smích zmohl nejen diváky, ale také vystupující aktérky. Nechyběla celá řada humorných scének ze zákulisí při natáčení, ale i z divadelního prostředí. Součástí programu byly velmi peprné vtipy na adresu mužů i žen a v neposlední řadě se návštěvníci dočkali i úryvků z knížek, které účinkující napsaly. V samém závěru se na pódiu ukázal i otec herečky Sandry Pogodové, který ve svých devětasedmdesáti letech taktéž potvrdil, že nezkazí žádnou legraci. Jednalo se přitom o výjimečný okamžik, protože na představení příliš často nejezdí, ale díky krátké dojezdové vzdálenosti z Olomouce této příležitosti využil.

Více než hodina a půl ryzí zábavy prošpikované šansony a písněmi z muzikálů bavila všechny přítomné a ani po skočení představení se sál nevyprázdnil, protože drtivá většina návštěvníků si počkala na bonus, jímž byla autogramiáda, focení a možnost zakoupení knihy. „Já jsem opravdu nadšená. Smáli jsme se ještě večer doma, pozitivní byly i ohlasy na představení. Přiznávám, že jsem nečekala, že o jejich neotřelý smysl pro humor a vzájemnou chuť si ze sebe utahovat bude takový zájem. Ale řada lidí využila této možnosti i ke koupi pěkného dárku pod stromeček, čímž jsme udělali hezkou tečku za letošním kalendářním rokem, kdy to v Určicích žilo,“ doplnila Lenka Buřtová s tím, že i v příštím roce se mají zájemci na co těšit.