Poslední společný týden v kalendářním roce za sebou mají fotbalisté eskáčka, které nyní čeká měsíční pauza, v rámci níž budou plnit individuální plány. Na začátku ledna se pak vrátí na start tradiční zimní přípravy. Hráči stihli ve středu ještě přátelský duel, na nějž se budou snažit rychle zapomenout. Ani vedení klubu příliš úspěšné nebylo, což komplikuje už dříve avizované novinky v kádru.

Třítýdenní „meziblok“ zakončili fotbalisté Prostějova přátelským duelem, který nedopadl vůbec dobře. „Tohle byl pro nás jednoznačně zdvižený prst, že takto to prostě nejde. K nějakým změnám musí dojít a pevně věřím, že se vše už rozběhne a budeme mít na začátku ledna, kdy startujeme zimní přípravu, možné posily na hřišti,“ vracel se za nevydařeným utkáním kouč Pavel Zavadil.

Ohledně novinek toho však stále příliš není, i když v tuto chvíli už chtěli mít v klubu trochu jasněji. „Bohužel se situace komplikuje. Jméno nového sportovního ředitele stále nemůžeme oficiálně říct, protože s Uničovem nadále jednáme. Od toho se pak samozřejmě odvíjí i řešení otázek v kádru. Tam chceme, aby fungovalo spojení právě mezi sportovním ředitelem a realizačním týmem,“ prozradil na úvod předseda klubu František Jura, který z této situace pochopitelně radost nemá, Jiřího Balcárka by už rád oficiálně představil.

Co se týká hráčského kádru, tam překvapivě došlo k ukončení spolupráce s kapitánem Janem Schaffartzikem. U dalších jmen je také víceméně jasno, ale předseda je ještě nechce odtajnit, protože ani sami hráči tuto informaci nemají. „S hráči jsme měli před ukončením posledního bloku společný oběd, kdy jsem jim řekl, že se bude jednat přibližně o osm hráčů, kteří odejdou. Zůstává to však v tajnosti, protože nemáme jasno na zásadní pozici sportovního ředitele. Potřebujeme mít nejprve potvrzené, že vytipované příchody skutečně klapnou. Jsou v nich zahrnutá hostování, ale i ti, kteří zde mají mateřský klub,“ uvedl Jura.

S odchodem Schaffartzika je jasné, že klíčovým postem na posílení bude nyní střední obránce, kde se jak kouč, tak předseda vyjádřili v tom smyslu, že v ideálním případě by byli potřeba hned dva. „To je pro nás jasná priorita, ale byl bych rád, kdyby se nám povedlo okysličit každou řadu alespoň jedním hráčem. Pevně věřím, že hned, jak skončí nejvyšší soutěž, tak se to rozjede a budeme mít brzy jasno. Teď jsou jednání těžká, protože ani manažeři nechtějí před koncem podzimu téměř nic sdělovat,“ doplnil Jura s tím, že větší posun se tak dá očekávat po posledním ligovém kole, které je na programu o tomto víkendu.

 

32 lista