Počet případů akutních respiračních onemocnění v celém Česku rapidně stoupá, Olomoucký kraj patří mezi tři kraje v republice s nejvyšší nemocností covid-19 a chřipky. Podle evidence Ministerstva zdravotnictví ČR bylo k sobotní půlnoci v celém Olomouckém kraji 1 063 lidí s potvrzenou nákazou covid-19. Přímo v Prostějově je situace rovněž alarmující.

 

 Jak se Večerník dozvěděl, k sobotní půlnoci bylo přímo v Prostějově evidováno 213 lidí s potvrzenou nákazou covid-19. Po Olomouci je to druhé nejvyšší číslo v rámci celého kraje. Zvýšenou zátěž zaregistrovali i v prostějovské nemocnici. „Je pravda, že pacientů s koronavirem v naší nemocnici přibývá. K dnešnímu dni evidujeme 24 pacientů s covid-19, ale ani jeden z nich nemá naštěstí těžký průběh nemoci,“ uvedla pro Večerník Gabriela Lefenda, tisková mluvčí Nemocnice AGEL Prostějov. Večerník se jí zeptal, zda prostějovská nemocnice v souvislosti se zhoršující se situací uvažuje o tom, že by znovu zavedla očkování nebo testování na covid-19. „Obnovení očkování ani testování PCR testy se zatím neplánuje,“ dočkali jsme se negativní odpovědi od z nemocnice.

Minulý týden pak vedení Nemocnice Prostějov rozhodlo o zákazu návštěv na některých odděleních. „Ano, na některých odděleních Nemocnice AGEL Prostějov z důvodu zhoršující se epidemické situace platí zákaz návštěv. Konkrétně jde o oddělení interny A a B, neurologie, o jednotku intenzivní péče a o chirurgii A a B,“ zkonkretizovala Gabriela Lefenda.