Kdo toto proboha udělal? A proč? Totálně zdevastovanou lavičku za sebou začátkem prosince nechal neznámý vandal, či spíše vandalové. Stalo se tak v prostoru moderního autobusového terminálu u prostějovských lázní.

Hodně smutný pohled se začátkem prosince naskytl lidem procházejícím se po Floriánském náměstí. Na zastávce MHD došlo k poškození lavičky, které vyžadovalo opravdu neuvěřitelnou míru hlouposti, zlé vůle a síly. „Poslední dobou si někdo dokazuje svoji sílu a dutou hlavu na lavičkách, dopravních značkách, zábradlí či odpadkových koších. Pohled na poničenou lavičku se mi naskytl na Floriánském náměstí. Starší či invalidní lidé si kvůli vandalům nemají kde odpočinout, neustálé opravy pak přijdou na spoustu peněz,“ komentovala svůj snímek Marie Motlová.

Právě na základě této události zástupci vedení města rozhodli o umístění kamery do zmíněné lokality. „Kamera byla nainstalována na místo ve čtvrtek 7. prosince,“ potvrdila Tereza Greplová z oddělení prevence Městské policie Prostějov.

Zajímalo nás, zda na Floriánském náměstí či někde jinde dochází k ničení městského majetku pravidelně. „Od začátku prosince v tomto prostoru strážníci neřešili žádný jiný podobný případ. O dlouhodobém ničení mobiliáře na jiném místě ve městě nám není nic známo,“ reagovala Greplová, podle níž se kamery umisťují dle potřeby na předem vytipovaná místa, kde je předpoklad, že by mohlo docházet k protiprávnímu jednání. „V případě, že se občané stanou svědky poškozování majetku města, žádáme je o spolupráci. Budeme rádi, pokud nás budou informovat na tísňové lince 156,“ uzavřela Tereza Greplová.