K jedné personální změně došlo na přelomu roku u prostějovských volejbalistek, když ženský tým VK opustila francouzská smečařka Jade Cholet. Vedení klubu se s ní dohodlo na oboustranném ukončení smlouvy, protože nebylo plně spokojeno s jejími výkony, hráčka pro změnu se svým zápasovým vytížením.

Proto nebylo v podstatě co řešit, v klidu došlo už po čtyřech měsících spolupráce ke vzájemnému rozchodu. Ani za mě se takovému kroku nešlo divit, protože obecně vzato by zahraniční posily měly být herně lepší než stávající osazenstvo družstva z domácích zdrojů. Což v případě Cholet opravdu neplatilo.

Už bez Jade tak Hanačky pokračovaly v přípravě, a to od poloviny prosince až do nynějška v čistě tréninkovém módu bez jediného střetnutí. Ani soutěžního, ani přátelského. Šlo tedy o ideální příležitost více si odpočinout a současně zapracovat vedle herních prvků také na síle či kondici, takzvaně dobít baterky.

Vékáčko však v této zamýšlené snaze dost rozhodily četné zdravotní problémy, které postihly celou řadu členek hráčského kádru. Šlo nebo ještě jde hlavně o nemoci, některé plejerky navíc zlobí následky dlouhodobých zranění. Tím pádem se nad kvalitou hry před nejbližšími zápasy vznáší trochu otazníky. Snad je holky rozptýlí.