Tady to kdysi žilo. Jenže už před šesti lety se uvolnily prostory v hlavní budově prostějovského hlavního nádraží, kde v minulosti fungoval bufet i restaurace. Zhruba po roce došlo na úvahy, že by zde mohl vzniknout supermarket. Z těch však sešlo. Následně však v místě otevřelo Pivárium Hlavák, které si získalo poměrně velkou oblibu. Bohužel i tento podnik skončil a v současnosti prázdný prostor na nádraží zaplňují pouze Stíny lepší minulosti.  

 

Koncem ledna 2018 Správa železnic volné prostory na prostějovském hlavním nádraží nově nabídla obchodnímu řetězci Globus ČR, ale i maloobchodní síti Hruška a společnosti COOP CENTRUM družstvo. Nájemní smlouvu se však ani s jedním z řetězců nepodařilo podepsat.

Teprve na jaře 2020 otevřelo v uvolněných prostorách Pivárium Hlavák, které nabízelo širokou paletu nejrůznějších druhů piv a mezi hosty se těšilo solidní oblibě. Nicméně doba covidová nebyla pro nové pivní království příznivá. Ani po jejím konci se provoz nepodařilo rozjet podle představ. Poslední akce v tomto podniku se tak konala v dubnu 2022, zanedlouho ovšem Pivárium definitivně zavřelo.

Od té doby uvolněné prostory zejí prázdnotou. Co s nimi bude dál, zatím nikdo neví, už nyní je jisté, že restaurace, pivnice ani prodejna potravin zde již fungovat nebudou. „Nabízíme prostor ve výpravní budově prostějovského hlavního nádraží, k dispozici je také možnost využívat denní místnost a WC. Prostor je přístupný z odjezdové haly a lze ho využívat jako prodejnu s nepotravinovým zbožím jako například dárkové zboží, oblečení, směnárna či květinářství,“ uvádí se na internetových stránkách Správy železnic.