Už po třiadvacáté mohou všichni zájemci vyrazit na tradiční zimní putování, které pod hlavičkou TJ Sokol Čelechovice na Hané zavede všechny zájemce z Čelechovic na Hané přes Kosíř zase zpátky do této obce. Start akce bude u místní Sokolovny a všichni účastníci se mohou těšit na odměnu i občerstvení, které bude připraveno pro všechny. Trasu je možno absolvovat pěšky, na kole, ale i běžkách a saních, pokud zimní počasí bude přát.

 

Oblíbená akce proběhne i v letošním roce v lednovém termínu a zájemci o následnou odměnu se musí před startem hlásit v místní sokolovně. „Občerstvení bude připraveno pro všechny zúčastněné. Už na Kosíři bude opět rozdělaný oheň a vedle čaje či dalšího občerstvení si budou moci zájemci i opéct nějakého buřta. Další občerstvení na ně bude čekat v cíli,“ prozradila jedna z organizátorek Milada Dosedělová.

Jedinou novinkou oproti předešlým ročníkům je cílová destinace. Ta tentokrát nebude v restauraci U Cukrovaru, ale občerstvení bude připraveno v „Kiosku“ v sokolovně. „V restauraci je dlouhodobě plánovaná akce, ale v kiosku máme vše připraveno a jsme vybaveni i dostatečným místem na sezení. Všichni, kteří trasu absolvují, se tak mohou opět těšit na perníkové medaile, chybět nebude ani polévka či guláš, což po mrazivé procházce přijde vhod. Pokud nemáte žádné plány na sobotní den, tak za námi dorazte,“ doplnila náčelnice místního Sokola Milada Dosedělová.

 

KDY: SOBOTA 27. LEDNA 2024, 8:30 – 11:00

KDE: SOKOLOVNA ČELECHOVICE, U SOKOLOVNY 251, ČELECHOVICE NA HANÉ