Od začátku února má prostějovské muzeum novou tiskovou mluvčí. Renata Janečková na tomto postu vystřídala Markétu Hamzovou, která se po svém nástupu stala nejbližší spolupracovnicí ředitelky Muzea Veroniky Hrbáčkové.

 

Stávající ředitelka Veronika Hrbáčková nastoupila do prostějovského muzea v červenci 2021, nedlouho poté začala úzce spolupracovat právě s Markétou Hamzovou. Ta se kromě propagace muzea v poslední době stále více podílela i na přípravě výstav. „Osobně mě konec paní Hamzové velmi mrzí, vše jsme od počátku rozjížděly spolu. Je však maminkou malých dětí a do práce musela dojíždět, z důvodu časové vytíženosti se tak rozhodla skončit,“ reagovala na náš dotaz ředitelka muzea Veronika Hrbáčková.

Nová tisková mluvčí pochází z Prostějova, kde také žije. Na Masarykově univerzitě v Brně vystudovala český jazyk a žurnalistiku. Během života posbírala celou řadu zkušeností v oblasti PR a marketingu, v této oblasti pracovala například pro Olomoucký i Zlínský kraj a také několik soukromých firem, mezi něž patřila třeba společnost Baťa. Na post tiskové mluvčí v prostějovském muzeu nastupuje po mateřské dovolené. „Svoje dosavadní bohaté zkušenosti bych chtěla plně zúročit při práci pro Muzeum a galerii v Prostějově,“ uvedla Renata Janečková, která jako své profesní krédo uvádí, že „směr udávají dobře volená slova a myšlenky“.