Opravdu melou boží mlýny? Právě tuto otázku si člověk musel položit po reakcích, s nimiž jsme se setkali v souvislosti se článkem o „Příšerné smrti pod tramvají.“ K ní došlo 8. ledna v Olomouci. Obětí vlastní hlouposti se stal jednatřicetiletý muž z Hrubčic, který se vozil na spřáhle mezi dvěma vozy tramvaje. A jak se ukázalo, o žádného „andílka“ se rozhodně nejednalo.

 

Říká se „o mrtvých jen dobře“. Na druhou stranu platí to i pro zločince a ty, kteří jiným připravili peklo na zemi a pro něž by „karma měla být zdarma“? Identitu muže, který zemřel u zastávky Rožňavská v Zikově ulici v Olomouci, musel určit až test DNA. Dle následných informací Večerníku se jednalo o muže z Hrubčic.

Teprve po zveřejnění článku jsme se setkali s mnoha ohlasy, že šlo o člověka, o jehož skutcích jsme ve Večerníku několikrát informovali. „Byl to opravdu neuvěřitelně uřvaný a agresivní typ člověka. Ostatně jste o něm ve Večerníku už několikrát psali. Nikdy tam ale nebylo jeho jméno. Bil, týral a ustavičně okrádal své prarodiče, kteří se o něj starali. Často přitom byl úplně opilý. Měl ještě bratra, který je něco podobného. V minulosti u nich policisté zasahovali téměř denně. Už je to několik let zpátky, ale on za to nikdy nebyl pořádně potrestaný, protože jeho prarodiče to vždycky vzali zpět,“ nastínil situaci jeden ze čtenářů s tím, že o jeho skutcích všichni v okolí dobře věděli. Nikdo však přesně netušil, co všechno za nimi kromě alkoholu stálo. Tyto a podobné často nevybíravě podané informace se nám podařilo potvrdit hned z několika na sobě nezávislých zdrojů. Dle nich byl od muže v posledních několika letech pokoj, ale to jen kvůli tomu, že skončil ve vězení. Propuštěn měl být zhruba před půl rokem.

Jisté je, že už pouze způsobem své smrti by muž klidně mohl aspirovat na populární a dnes již oficiální Darwinovu cenu. Ta představuje ironické ocenění pro lidi, „kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se z něj sami odstranili hloupým způsobem“. „Je to smutné, ale je to život. Znali jsme se osobně, a troufám si tvrdit, že by ho osud nešetřil, i kdyby zůstal na živu. Každý je svého štěstí strůjce... Nebo neštěstí? Nechť je mu země lehká,“ vzkázal prostřednictvím našeho facebookového profilu další z jeho známých.