A jde do tuhého! Čtvrtfinále play-off Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína svedlo proti sobě první tým základní části proti osmému v konečné tabulce. SK Prostějov 1913 přivítal ve středu večer tým z Uherského Hradiště. Hosté přijeli do Prostějova pouze se dvěma kompletními pětkami, které během zápasu doplňovali tři junioři na střídačce. První střetnutí čtvrtfinále play-off nakonec vyznělo zcela jasně pro domácí eskáčko, přestože hosté ze Slovácka v Prostějově vedli.

Prostějovští nastoupili do prvního utkání vyřazovací části bez zraněných Dalibora Sedláře, kapitána Lukáše Duby a Petra Koloucha. Navíc těsně před zápasem onemocněli obránci Marek Černošek a Robert Jedlička. Brankář Micka se měl co otáčet už v úvodních minutách střetnutí, když nejprve zlikvidoval tutovku Bezděka a vzápětí před ním v jasné příležitosti promáchl puk hostující Koranda. Prostějovské hokejisty zastihl úvod zápasu v nedbalkách. A vymstilo se to. Na začátku třetí minuty potrestal nedůslednost domácí obrany Petřík a hosté se ujali vedení 0:1. Naštěstí trvalo jen pár minut, než se zkušenost projevila a hráči prostějovského eskáčka pořádně šlápli do pedálů. Do hostující obrany se zakousla hlavně první lajna a Zabloudil s Čuříkem a Černým zle zatápěli mladíkům z Uherského Hradiště. Domácí diváci si poprvé zakřičeli gól v 8. minutě, kdy v přesilové hře pálil do modré čáry Houdek. Jeho střelu Čuřík tečoval před brankářem Jakubčíkem do sítě – 1:1. V tu chvíli z domácích spadla úvodní nervozita a v útočném pásmu si zřídili střelnici. Ještě v první třetině Prostějovští brankami Houdka, Korhoně, Pokorného a Fialy vlastně už rozhodli o vítězství. Do kabin totiž odcházeli s pohodlným vedením 5:1, které v dalším průběhu středečního mače nadále navyšovali. V prostřední části hry eskáčko vstřelilo šest branek. Dvakrát byl úspěšný Korhoň, jenž si tak v zápase připsal hattrick. O další střelecké úspěchy druhé třetiny se zasloužili dvakrát Michal Černý, dále Pěcha a Zabloudil. Diváci vesměs tleskali velice vydařeným kombinacím domácích hokejistů, kteří mnohdy puk zavezli až do „kuchyně“. Soupeř už ve druhé třetině působil velice odevzdaným dojmem, přesto se tu a tam snažil také on o kombinační hokej.

Závěrečná třetina se už nesla v poklidném tempu, přestože v některých případech se do hry vkrádaly zbytečné emoce z obou stran. Důkazem byla opakovaně přesilová hra pěti proti třem nebo naopak stejné oslabení. A padaly samozřejmě i góly. Druhý hattrick v utkání zaznamenal v domácích barvách velice dobře hrající Čuřík, debakl hostů uzavřel čtrnáctou brankou v pořadí Zabloudil. Uherskohradišťští už jen korigovali výsledek dvěma střeleckými zásahy Řezníčka a Jelénka. Hosté ale byli viditelně rádi za konečnou sirénu, která ukončila první zápas čtvrtfinále play-off.

Krajská liga mužů Jižní Moravy a Zlína – čtvrtfinále 1. zápas

SK Prostějov 1913 – HC Uherské Hradiště 14:3 (5:1, 6:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 8. Čuřík (Zabloudil, Houdek), 14. Houdek (Čuřík, Černý), 15. Korhoň (Fiala, Vyroubal), 17. Pokorný (Pěcha, Korhoň), 18. Fiala (Berčák, Vyroubal), 25. Pěcha (Beutl, Korhoň), 27. Černý (Zabloudil, Pokorný), 28. Korhoň (Pěcha, Novosad), 35. Zabloudil (Čuřík, Pokorný), 36. Korhoň (Peštuka), 37. Černý (Zabloudil, Čuřík), 41. Čuřík (Zabloudil), 45. Čuřík (Zabloudil, Fiala), 53. Vyroubal (Masare) – 3. Petřík (Borot), 48. Řezníček (Tischer, Witoš), 55. Jelének (Skřivánek). Rozhodčí: Marek Čelechovský, Jakub Karpíšek — Michal Bejček, David Holub. Diváků: 339.

Sestava Prostějova: M. Micka (A. Švach) — O. Pokorný, J. Velička, I. Peštuka, V. Beutl, T. Houdek, A. Masare, J. Kropáč — L. Korhoň, M. Černý, M. Pěcha, J. Čuřík, M. Zabloudil, T. Vyroubal, O. Fiala, Z. Novosad, J. Zitka, D. Píchal, T. Berčák. Trenér: Michal Janeček.

Sestava Uherského Hradiště: P. Jakubčík (M. Šurý) — M. Borot, P. Kopáč, R. Tischer, Z. Fridrich, M. Řezníček — M. Skřivánek, V. Jelének, M. Bezděk, F. Petřík, J. Koranda, A. Witoš, J. Forman. Trenér: Robin Tischer.

HLASY TRENÉRŮ

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913

„Inkasovali jsme dnes jako první, i když šlo o nešťastnou branku po odrazu puku od rozhodčího. Vedení hostů nás na začátku trošku znervóznělo a věděli jsme, že musíme být trpěliví a že ty góly dáme. Nakonec z toho byla vítězná pohoda a spousta gólů, což se určitě muselo líbit divákům. Ve čtvrtek jsme odvolali trénink, dáme si volno a v pátek pojedeme do Uherského Hradiště k odvetě. Věřím, že ze sestavy už nikdo nevypadne a že o postupu rozhodneme už v pátek.“

 

Robin TISCHER – HC Uherské Hradiště

„Co na to říct... Začali jsme velice dobře, dokonce jsme se dostali do vedení. Věděli jsme ale samozřejmě, že soupeř má obrovskou kvalitu a pokud hodláme obstát, musíme jeho hokejistům chodit do těla a udržet s nimi tempo. A věřit si. Naše taktika ale fungovala tak maximálně osm nebo deset minut. Pak jsme dostali několik gólů za sebou a všechno se rozsypalo. Máme v týmu mladé kluky, kteří si přestali rázem věřit. Dopadlo to tak, jak dopadlo. Do odvety je bude hodně těžké namotivovat.“