Ani tento víkend regionální kluby nespaly, pokračuje jejich příprava na jarní boje v daných soutěžích. Svůj přátelský duel odehráli proti rezervě Vyškova hráči Kralic na Hané, do Olšan na přírodní trávník dorazil Brodek u Prostějova. Další regionální souboj byl pak k vidění na umělé trávě v Olympijské ulici, kde hrály Klenovice s Plumlovem, další přátelák čekal i na hegemona okresního přeboru.

MFK Vyškov „B“

FC Kralice na Hané

3:1 (2:0)

Základní sestava Kralic: Voláček – Dvořák, Hlačík, Němčík, Kovařík – Bross, Schwarz, hráč Vyškova, Čergel – Žáček, Stolín.

Hodnocení trenéra Kralic Petra Mrázka: „Byli jsme značně oslabeni a dávali jsme to dohromady poměrně těžko. Chybělo bezmála 10 hráčů. Za náš tým nastoupil i hráč hostů, který posléze vstřelil i jedinou naši branku. Není moc co hodnotit, byl to pro nás spíše takový kondiční trénink. V prvním poločase jsme inkasovali dvakrát ve 13. a 44. minutě. Ve druhém poločase se nám povedlo snížit, ale deset minut před koncem jsme dostali třetí branku. Příští týden hrajeme už na trávě s Hněvotínem, což bereme jako generálku na jarní fázi soutěže.‘‘

FK Brodek u Prostějova

TJ Sokol Olšany u Prostějova

3:2 (2:2)

Základní sestava Olšan: Bokůvka – Elner, Miška, Lobodáš, Posker – Keluc, Koleňák, Dostál, Seidler, Pospíšil J. – Samek.

Pohledem trenéra

Hodnocení trenéra Olšan Antonína Pospíšila: „Trápily nás absence, kdy nám chybělo 6 hráčů. Zápas ale musím hodnotit vesměs pozitivně. První poločas byl jako na houpačce. Šli jsme do vedení, soupeř ale vzápětí srovnal. Následně jsme odskočili o jednu branku, ale Brodku se podařilo zareagovat a srovnal tak poločasový výsledek na 2:2. Ve druhém poločase už to z naší strany nebyl tak konzistentní výkon. Po prostřídání se hra více otevřela, soupeř nám dal přes otevřenou obranu třetí gól. Celkově to ale nebylo tak špatné. Minulý týden byl ale přátelák povedenější, kdy jsme v Zábřehu porazili Zvoli 5:0.“

TJ Sokol Klenovice

TJ Sokol Plumlov

2:1(1:1)

Branky Klenovic: Rozehnal, Chlud

Základní sestava Klenovic: Polák – Bridzik, Procházka, César, Popelka – Spálovský, Rozehnal (na zkoušku), Grepl – Zapletal, Chlud.

Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka: „Za mě to byl remízový zápas. Šance byly na obou stranách. My jsme nakonec využili jednu chybu Plumlova a vstřelili vítěznou branku. Z naší strany to bylo už povedenější oproti minulému zápasu. Hráli jsme více po zemi, snažili jsme se kombinovat. Což vyústilo ve vypracované šance. Před námi je ještě hodně práce. Ještě to není optimální, musíme nadále pracovat. Přestože nám ale chyběli někteří klíčoví hráči, tak to utkání bylo velice kvalitní.“

Karel Frantík: Do konce uzávěrky se nepodařilo zajistit komentář.

FC Kostelec na Hané B

TJ Sokol Přemyslovice

4:1(1:0)

Branky: Kastner 2x, Pavlíček, Tinka – Tyl.

Základní sestava Kostelce: Drčka – Tichý, Pavlíček, Chytil – Grulich, Doležel, Tinka, Piňos – Vymazal, Kastner, Lužný D.

Základní sestava Přemyslovic: Rozsíval – Šafránek Ma., Tyl, Vybíral, Špaček – Kopečný, Šafránek Mi., Zahradníček, Horák – Faltýnek, Růžička.

Hodnocení trenéra Kostelce Davida Pírka: „Dnes jsme to opět zkusili od začátku v rozestavění 3-4-3 a opět se potvrdilo, že to není úplně ta cesta. Chtěli jsme to vyzkoušet, protože nás na jaře čekají zápasy, kdy budou soupeři bránit v jedenácti lidech. Přemyslovice ale potvrdily svoji houževnatost. První poločas se nám moc nevydařil. I tak jsme ale hru kontrolovali, jen to bylo často zbrklé, dopouštěli jsme se zbytečných ztrát. Druhý poločas jsme se vrátili do klasického rozestavení a herně už to sneslo určité měřítko, ale proti soupeři z nižší soutěže jsem očekával přesvědčivější výkon.‘‘

Lukáš Tyl: Do zápasu jsme šli s tím, že chceme odehrát solidní utkaní se soupeřem, se kterým hráváme v přípravě pravidelně. Bohužel i v tomto utkání hrálo důležitou roli to, že se na poslední chvíli omluvili 3 hráči. Celkově se do přípravy zapojuje pouze 6–8 hráčů, což se v průběhu hry postupně projevilo, zejména ve fyzické připravenosti, ze které se to lehce přeneslo do špatného zpracování míče a nepřesných přihrávek. První poločas jsme hráli vyrovnaný zápas, Kostelec byl sice více na míči, ale příliš se nedostával do vyložených šancí. Obrana dobře pokrývala jejich rychlé útočníky a částečně se dařilo zakládat i protiútoky. Bohužel po chybě ve středu zálohy se chvíli před polovinou soupeř dostal do šance, kterou bez váhaní proměnil. Druhá polovina započala v podobném duchu a podařilo se nám střelou z dálky srovnat na 1:1, což bohužel odstartovalo náš dlouhodobý nešvar, kdy zejména mladší hráči si mysli, že to půjde samo. Nešlo, začala se projevovat únava a nepřipravenost a soupeř stále častěji hrozil nebezpečnými akcemi, které postupně začal proměňovat až do stavu 4:1. Výhru si zasloužil, byl lepší a více připravený. Pro nás to znamená stále spoustu práce do začátku druhé části sezóny.