V sobotu 9. března večer se v Městském divadle v Prostějově pro všechny, kteří milují dobrý český humor, konala úspěšná akce s populárním českým bavičem a hercem Miroslavem Donutilem. Ten přijel představit jednu ze svých one man show, které mají vždy velký úspěch. Tentokrát to byl nejoblíbenější pořad Na kus řeči. Miroslav Donutil je jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších českých herců, komiků a vypravěčů.

 

 Talk show Na kus řeči je vyprávění zážitků a příběhů z jeho bohatého života a života jeho přátel. „Program se skládal z nových humorných příběhů. Bezkonkurenční vypravěč sáhl po vzpomínkách na své letité působení v Národním divadle a na zážitky s hereckými kolegy, jako byli Václav Postránecký, Josef Kemr, Josef Vinklář, Boris Rösner, Miloš Nesvadba a mnoho dalších. V první části mě nejvíce pobavily historky o žárlivosti Stanislava Remundy, manžela Ivy Janžurové, s níž na první scéně Donutil sehrál velké množství manželských dvojic,“ popsala Večerníku úvod představení Karin Konzbulová, ředitelka Městského divadla.

Následovala přestávka, během které herec podepisoval divákům u stolku na pódiu knihu vydanou ke svým 70. narozeninám. Diváci si mohli také koupit a nechat podepsat cédéčka nebo vstupenky a Miroslav Donutil se rád s diváky na požádání nechal vyfotit. „Ve druhé části se zábavné historky rozšířily i na filmy, například o zážitky z natáčení z filmu Pelíšky, o kterém herci při natáčení nemohli tušit, že se z filmu stane každoroční vánoční hit. Na závěr přidal Miroslav Donutil historky s božským Karlem Gottem a za mě nejúspěšnější a nejveselejší historky byly s režisérkou Věrou Chytilovou, kdy jsem se opravdu za břicho popadala,“ dodala s úsměvem ředitelka prostějovského divadla Karin Konzbulová.

Diváci se předminulou sobotu večer v divadle skvěle bavili, na závěr všichni přítomní tleskali vestoje. Že půjde o skvělou akci, bylo znát hned poté, co po spuštění prodeje bylo okamžitě vyprodáno. „Jsem přesvědčena, že kdyby se v Prostějově konala tato akce dva dny po sobě, určitě by byly obě vyprodané,“ uzavřela Karin Konzbulová.