V obměněné sestavě začali fotbalisté Kralic svou pouť jarní části I.A třídy skupiny „B“, kde bude prvořadým cílem záchrana. V domácím prostředí přivítali soupeře z Hodolan, který dorazil opět s početným kotlem svých fanoušků, a i bývalými ligovými hvězdami. Právě bývalý brankář Zdeněk Zlámal a ofenzivní záložník Marek Heinz za hosty měnili skóre.

Zahanbit se však směrem dopředu nenechali ani domácí a každý náskok svého soupeře dokázali smazat. Především posledních pět minut nabídlo obrovské emoce na hřišti, které se pak projevily i po závěrečném hvizdu. Zůstává otázkou, zda zápas nebude mít i disciplinární dohru.

 

Stav před výkopem

Kralicím podzim nevyšel podle představ – znovu jsou namočené v boji o záchranu, což přes zimu znamenalo řadu změn. Mužstvo tak posílil ze Smržic Jiří Fink, z Holice dorazil Josef Komani, ze Semanína Jiří Stolín a návrat ohlásil také David Němčík. Vrátil se i uzdravený Dračka a kouč Mrázek tak měl z čeho vybírat. Mírným favoritem byli ale přesto hosté, kteří jako nováček I.A třídy byli tabulkově výše a chtěli po dnešním zápase svému soupeři odskočit o další body.

Vývoj utkání

První poločas měli výhodu větru domácí hráči a snažili se jí využít. Hosté sice drželi více míč na kopačkách, ale šance prvních dvacet minut počítaly jen Kralice. Jenže první střela na branku od hostů skončila, kde měla, a domácí prohrávali. O to hůře se jim dýchalo o chvíli později, kdy přišla penalta a pojištění vedení. Alespoň částečného potvrzení obrazu hry v první půli se parta kouče Mrázka přeci jen dočkala, když se trefil přesně Jurtík. Do kabin šli ale spokojenější hosté, kteří čekali, že ve druhé půli jim pomůže i nárazový vítr.

Úvodní minuty druhé půle ale patřily domácím a povedlo se jim také srovnat. Brzy mohly jít Kralice do vedení, ale nepodařilo se, namísto toho se opět radovali hosté, když měli silnější pasáž v polovině poločasu. Další minuty znamenaly snahu na domácí straně a bránění hostů a moc toho k vidění nebylo. Vše ale vynahradila poslední pětiminutovka, kdy nejprve srovnal Cibulka, aby vzápětí vrátil vedení hostům Zlámal. Konečnou remízu pak zrežíroval z penalty Hlačík v nastavení a emoce jen vřely.

Zásadní okamžiky

První šance počítala domácí strana, kdy nejprve hlavou mířil nepřesně Hlačík a o chvíli později si poradil s ranou Komaniho brankář. Ve 20. minutě ale bylo znovu použito staré známé pořekadlo nedáš – dostaneš, kdy hosté sice nevyřešili ideálně situaci dva na jednoho, ale ze druhé vlny mířil přesně Zlámal a poslal svůj celek do vedení – 0:1. O minutu později mohlo být srovnáno, Komani však rozvířil jen síť nad brankou dobrou ránou. Ve 25. minutě naopak nepohlídala obrana pas na Zlámala, který se dostal za posledního beka, v cestě za další brankou ho zastavil jen faul. Penaltu si vzal sám faulovaný, a ač jeho první pokus Moláček vyrazil, tak na dorážku už byl bezmocný – 0:2. Na snížení se čekalo jen dalších pět minut, kdy dlouhý aut Němčíka propadl až k Jurtíkovi, a ten vrátil Kralice do hry – 1:2. V závěru půle si pak po šanci vyměnily oba celky, ale skóre se už neměnilo.

Druhé dějství začalo tlakem domácích, po kterém ale přišlo první zakončení na opačné straně. Jen málo chybělo Heinzovi k tomu, aby se radoval z exkluzivní branky. Po stříleném centru domácích mohlo být o chvíli později srovnáno, ale míč se stočil mimo. To už neplatilo v 54. minutě, kdy přímý kop Jurtíka netečoval nikdo a míč zapadal až za háčky – 2:2. Obrat mohl dokonat hned nato Dračka, jeho chytrý lob však stačil brankář vytáhnout. Pak hostům jednu branku sudí kvůli ofsajdu neuznali, ale v 67. minutě už nebylo o čem. Přímý kop sice Hodolany dobře nesehrály, ale druhý pokus dostal Heinz a z hranice vápna poslal míč přesně za tyč – 2:3. Kralice bušily do obrany, ale šance následně počítali hlavně hosté. Moláček však byl proti, ale i nepřesnosti. Už se zdálo, že se duel tímto stavem dohraje, ale vše odmítl snajpr Cibulka, který si povodil obránce a chytře zakončil míč na přední tyč, kde překvapil brankáře – 3:3. Než se však domácí stihli doradovat, zase dotahovali. Propadený míč si našel Zlámal a uzavřel svůj hattrick – 3:4. V nastavení ale sudí Motal nařídil pokutový kop pro domácí, a i přes odpor hostů ho bezpečně proměnil Hlačík – 4:4.

Osobnost

Na domácí straně je třeba vyzdvihnout dva hráče. Jedním z nich je dvoubrankový střelec Jurtík, který i z krajního obránce byl hodně vidět a cítit na obou koncích hřiště. Druhým je Josef Cibulka, protože po celý duel neuvěřitelně dřel, v závěru přišla odměna. Na straně hostů je to pak autor hattricku Zdeněk Zlámal a jeho vynikající výkon.

Zajímavost

Dnes bohužel spíše smutná, na fotbalové zápasy by neměla patřit. Po posledním hvizdu sudího se emoce nepovedlo udržet na uzdě a jeden z hostujících fanoušků se dostal do konfliktu s pořadateli. Situace se nedařila uklidnit a skončila hromadným pošťuchováním před šatnami, kde sudí tasil karty.

Atmosféra

Fanoušci hostů opět nezklamali a dorazili ve velkém počtu, což znamenalo, že měli převahu. Opět vytvořili pro své hráče velmi dobré prostředí. Kromě pozitivních emocí ale byla patrná nevraživost mezi oběma tábory, jednou se do jejich fandění obuli i hostující hráči. Vše ale i na hřišti nakonec proběhlo v duchu fair play. Jen hned za hřištěm už to po závěrečném hvizdu klidné nebylo…