Máte rádi Pulp Fiction? Užít si poetiku kultovního režiséra Quentina Tarantina na divadle slibují tvůrci nové inscenace Divadla Point. Napínavý a sarkastický thriller by měl diváky přenést do Hollywoodu devadesátých let, světa plného šílenství a absurdity. Premiéra hry Jako naprostý šílenci bude v Divadle Point na Husově náměstí k vidění v sobotu 13. dubna od 19:00 hodin.

Dva teenageři navštíví dům slavného hollywoodského producenta a jeho přítelkyně, známé herečky, aby si s nimi přehráli své nejoblíbenější filmové scény. Brzy se ukáže, že nezvaní hosté nejsou schopni rozlišovat mezi realitou a fikcí a situace se stává nebezpečnou pro všechny zúčastněné. To je základní zápletka hry Jako naprostý šílenci, kterou si vybrala nastupující generace Divadla Point. „Režie se ujal Filip Balaš, pro kterého to bude režijní debut,“ upozornil Vítězslav Lužný z Divadla Point.

Černá komedie amerického dramatika Williama Mastrosimoneho ukáže, kam až může zajít fanouškovská vášeň ovlivněná složitou osobní situací konzumentů filmů o akčních hrdinech.

„Napětí a nervozita stoupají s každým krokem, s každou akční scénou a filmovým výstřelem, které přivádí k životu. Brzy se ukazuje, že jejich posedlost je ďábelským snem, z něhož se probouzí do kruté reality,“ navnadil Lužný.

Nelze se ani příliš divit, že představení není vhodné pro děti do 15 let. „Nenechte si ujít tuto jedinečnou inscenaci, která vás nenechá v klidu, a ponořte se do světa, kde se šílenství stává realitou a realita šílenstvím,“ pozval všechny Vítězslav Lužný.

Dá se předpokládat, že sobotní premiéra bude beznadějně vyprodaná, ta druhá se uskuteční hned za týden, tedy v sobotu 20. dubna opět od 19:00 hodin.