Příjemný pobyt, ale zároveň také plný nejistoty. Vyznavači windsurfingu, mezi kterými je i Prostějovanka Kristýna Piňosová, závodnice-dorostenka, vyrazili před měsícem na soustředění do Cádizu. Jenže nakonec se jejich pobyt protahuje.

„V lednu tam odjeli na soustředění. Mělo trvat do 7. února, ale jsou tam doteď! Jelikož je tady taková situace a děti zjistily, že on-line výuku mohou dělat i tam, tak se svaz tehdy rozhodl, že se prozatím nevrátí. Než aby děti přiletěly na týden zpátky a byly týden doma, pak zase testy, letenky a celý proces, tak tam zůstaly. Teď je všechno o testech na letišti, není jasné, které děti budou muset ještě zůstat,“ poznamenala tak trochu rozpačitě Andrea Piňosová, matka Kristýny.

I tuto akci jako v současné době snad každou pohltila nejistota. Uskuteční se v Cádizu vše tak jak má? Jeden závod už tam zrušili. Jak se později ukázalo, dorostenci se zápolení neměli dočkat. „Závod, který měly jet děti, nepovolili. Přitom dospělé kategorie se normálně jely. Nerozumím tomu,“ kroutí hlavou Piňosová.

Nejen pro její dceru je to taky určitá škola, vzdálená od rodiny se v patnácti letech musí prostě postarat sama o sebe. A zároveň se jedná o velice vydatný trénink.  „Žijí si tam sami, a mně se to moc líbí. Musí si uvařit, vyprat, vede je to k samostatnosti. Navíc v životě netrénovala tolik na vodě jako teď v době koronaviru,“ je ráda za cestu své dcery.