Většině sportů sezóna v těchto týdnech končí. Jsou však i takové, kde je tomu přesně naopak. A mezi ně patří i kuličkáři. Ti z bedihošťské Hanácké trefy se vzhledem k současné nejistotě rozhodli zkrátka nic neřešit. „Ne, vůbec nic. Čekáme, jak dopadne situace. Ani jsme neplánovali sezónu, ani v rámci Českého kuličkového svazu. Čekáme, jak dlouho to ještě bude trvat,“ poznamenal předseda ligového klubu kuličkářů Lukáš Vlček.

Kuličky mají nicméně oproti jiným sportům několik výhod. Kromě toho, že se jedná o sport venkovní, může se totiž trénovat prakticky všude. Což ostatně potvrzuje i sám Lukáš Vlček. „To určitě, myslím si, že spousta z nás trénuje. Někteří mají navíc doma hřiště. To je asi jediná činnost, která je dnes ještě povolena,“ usmívá se předseda Hanácké trefy. Poslední turnaj klub uspořádal v říjnu na svém vlastním hřišti. Od té doby prakticky ani nebyla možnost.

Z některých stran se pak od činovníků ve sportu i zájmových útvarů ozývá, že lenivost po nucené pauze způsobí úbytek hráčů, hráček, zkrátka aktivních lidí. Bojí se toho i v Bedihošti? „Ne, to vůbec ne, naopak se setkávám pořád s tím, že se lidé nemůžou dočkat začátku sezóny. Kuličky, to je přeci jen v rodinném duchu, je to o přátelském setkávání. A lidi se už těší, až vylezou ven, všichni se potkáme. A ještě si k tomu zahrajeme,“ vzkazuje sportovní veřejnosti, která je trvale na akcích klubu vítána. Ostatně takzvané „Openy“ si mohou vyzkoušet i nově příchozí.