V nedobrém budou vzpomínat na ročník 2020/2021 snad všichni amatérští sportovci, prostějovské basketbalistky nevyjímaje.

Mladé ženy a dívky sice začátkem podzimu rozjely soutěžní utkání, sezóna jim ale velice brzy zase skončila, často po dvou či čtyřech odehraných kláních. Basketbalové soutěže sice ještě definitivně zrušené nebyly, přesto ale třeba v Prostějově nepanuje ohledně jejich návratu velký optimismus. „Vnímám to tak, že je sezóna odepsaná,“ smutní předseda basketbalistek SK K2 Prostějov Bohdan Hnízdil.

Řada týmů a sportovních klubů přistoupila k organizované individuální přípravě. Jak jsou na tom basketbalistky? „Holky trénují individuálně, není to úplně organizované. Vím ale, že se holky trochu udržují. Ale taky vím, že se to nedá srovnávat s běžnou tréninkovou zátěží,“ konstatuje Hnízdil.

Klub měl přitom před sezónou řadu plánů, v některých kategoriích měl ambici postoupit do nejvyšší soutěže, celkově se chtěl opět posunout dopředu. Jenže přišla vládní nařízení. A snahám, které byly utnuty už v minulé sezóně na jaře, přišel konec. „Zatím jsme měli v prosinci pokus o návrat. Holky se ozvaly, což bylo pozitivní. Tak doufám, že jim ten elán ještě vydrží. Uvidíme ale, co to udělá s mladšími ročníky,“ říká šéf prostějovských basketbalistek s tím, že teď budou hlavně rádi, když se dívky ke sportování vrátí. Výkonnost tak nyní zůstává až na druhém třetím místě. „Děti mají naštěstí docela dobrou schopnost rychle se vrátit zpět do staré kondice. Určitě to rychle doženou,“ uvažuje předseda SK K2 Prostějov.

A jaké jsou nejbližší plány? V současné době je velice těžké cokoli plánovat, nebo dokonce organizovat. „Já vnitřně počítám s tím, že budeme rádi, když uděláme soustředění a začne nová sezóna. Ta už by v rámci testování snad měla proběhnout. Pevně taky doufám, že bude možné uskutečnit kempy,“ doufá Bohdan Hnízdil s výhledem na to, že nejpozději konec léta už bude standardní.