Protože covidová situace stále nepřeje znovuotevření kulturních prostor pro veřejnost, pustilo se Kino Metro 70 do stavebních úprav některých svých zákoutí. Po návratu se tak návštěvníci kina a kinokavárny mohou těšit také na opravené foyer kina a zbrusu nové toalety.

 

„Toalety v našem kině již měly svůj zlatý věk za sebou, proto jsme rádi, že se nám podařilo zorganizovat jejich rekonstrukci. Náročného úkolu se perfektně zhostil městský Odbor rozvoje a investic a podle návrhu stejného architekta, který stojí za realizací kinokavárny, to řemeslníci vzali doslova a do písmene od podlahy,“ uvádí ředitelka kina Barbora Kucsa Prágerová. „Realizace je možná díky finančnímu příspěvku města,“ dodává.

„Velmi se těším, jak se po době koronavirové bude moci kino pochlubit návštěvníkům se spoustou novinek. Je báječné, že paní ředitelka a její kolegové neustále pracují na zlepšení prostředí pro návštěvníky. Nová kavárna s projekcí, foyer i toalety slibují rozšíření filmové nabídky i zlepšení komfortu nám, návštěvníků kina. Děkuji také nejen paní ředitelce, ale i kolegům, že se coby dobrovolníci zapojují do očkování obyvatel ve Společenském domě,“ napsala exkluzivně Večerníku Milada Sokolová, náměstkyně prostějovského primátora.

Architekt Martin Hrdina navrhl toalety v designu navazujícím na zbytek prostoru, rozhodně tedy je na co se těšit. „V tyto dny probíhá v kině tak čilý stavební ruch, že jsme rádi za občasný homeoffice - zvuk bouracích kladiv rezonující celým kinem si s online konferencemi příliš nerozumí,“ přibližuje práce v kině ředitelka. Osazenstvo Metra 70 má rovněž velkou radost z dalších interiérových úprav. V duchu návratu k podobě kina ze 60., respektive 70. let byl odstraněn zrcadlový podhled a vznikl tak nový prostor, plánovaný jako zákoutí pro realizaci dětských dílniček a dalšího doprovodného programu. „Konec rekonstrukce je plánován na konec května. Doufáme, že budeme moci co nejdříve přivítat návštěvníky, aby se vrátili nejen na filmy, ale i do nové kavárny a prohlédnout si opravené foyer a další prostory. Mezi prvními snímky, které chceme v kině uvést, budou filmy jako animovaná disneyovka Raya a drak, očekávaná česká komedie Matky nebo pokračování hororu Tiché místo.“ těší se ředitelka. „Otázka, nakolik je však nyní možné počítat s konkrétními daty konkrétních titulů, je ve hvězdách,“ mírní nadšení Kucsa Prágerová.

Kino Metro 70 se ovšem nezabývá pouze rekonstrukcí, jako většina kin během pandemie dočasně přešla do podoby virtuálního online kina. Nyní si diváci mohou vybírat ze dvou platforem, a to Moje kino LIVE a #kinaspolu. Obě platformy fungují na stejném principu, kdy po zaplacení vstupenky přijde divákovi do e-mailové schránky odkaz na virtuální kinosál a na vybraný film se tak může dívat z pohodlí svého gauče. Nákupem lístku mohou diváci mimo jiné podpořit své oblíbené svatostánky kinematografie. Platforma #kinaspolu navíc nyní nabídne žánry od originálních komedií až po romantická dramata. V nadcházejícím týdnu se mohou diváci těšit na blok filmů, které byly oceněné Oscary nebo na film Chlast, který je pro tento rok na Oscara nominovaný. Kino Metro 70 tak i nadále zůstává ve virtuálním online provozu, ale i přesto nepolevuje ve svých aktivitách a chystá se na opětovné otevření.

Pro více informací o tom, co se právě děje v kině nebo jaký je momentální online program sledujte Facebook a Instagram nebo webovou stránku www.metro70.cz.