Pětatřicetiletá pětinásobná vítězka Fed Cupu, olympijská medailistka, semifinalistka dvouhry ve Wimbledonu a bývalá hráčka TK Agrofert Prostějov Barbora Strýcová ukončila kariéru. Nepodívá se tak na olympiádu v Tokiu. Místo boje o další medaili se soustředí na těhotenství, protože se svým přítelem Petrem Matějčkem čeká syna.

„Čeká mě další kariéra. Konec přišel přirozeně a v mém věku už není nijak výjimečný. Ale ještě se rozloučím na kurtu. Vysněná rozlučka by byla ve Wimbledonu, ale když to nevyjde, tak něco uspořádám v Česku,“ naznačila své sportovní plány Strýcová.

Na turnajích WTA Tour získala dva tituly, ve světovém žebříčku se dostala až na 16. místo a v průběhu kariéry získala i český extraligový titul v sestavě Prostějova. Fanoušci si ji budou pamatovat jako velkou bojovnici. „Přála bych si, aby si mě fandové pamatovali jako bojovníka, který toho moc nevzdal. Tak si myslím, že jsem hrála. Velice ráda jsem reprezentovala, žádný zápas jsem neodevzdala,“ prohlásila Strýcová, která se postupně na okruhu stala uznávanou osobností. „Respekt od soupeřek jsem cítila a myslím, že taky byl dán tím, že holky viděly, že nejsem člověk, který jim zápas dá. Vždycky věděly, že když se mnou budou hrát, bude to dlouhé a těžké.“

Spoluhráčka Lucie Šafářové z olympiády v Riu nevylučuje, že se k tenisu časem vrátí v jiné roli. „Dveře nechávám otevřené. Dělám kempy, které mě ohromně baví, takže bych chtěla, aby jich bylo víc. Nevím, jestli bych byla dobrá třeba v komentování, minulý rok jsem začala dělat pár podcastů. Sice jsem v tom špatná, ale baví mě to. Nevím, jestli by mě bavilo někoho trénovat, ale kempy mě chytly hodně. Ale samozřejmě chci nejdřív projít těhotenstvím, porodit, být mámou. A pak uvidím,“ plánuje budoucnost Strýcová.