Seriál mistrovství republiky v cyklistice 2021 pokračoval v okolí Litoměřic, kde byly na pořadu časovky jednotlivců a silniční závody s hromadným startem pro žákovské a kadetské kategorie děvčat i chlapců. Tým TUFO PARDUS Prostějov pokračoval při této vrcholné akci v rozšiřování své letošní medailové sbírky ziskem dalších pěti cenných kovů!

Národní šampionát mládeže na silnici hostila obec Židovice a město Lovosice na Litoměřicku. Program zahájily v pátek časovky jednotlivců, ve kterých hanáčtí cyklisté hned třikrát vystoupili na bednu. Mezi mladšími žáky se blýskl Saša Kaniščev, jehož výkonnost má stále vzrůstající trajektorii a jen čtrnáct sekund ho dělilo od stupně nejvyššího. Stříbrná medaile je však určitě skvělým úspěchem tohoto mladého talentu.
V kadetských kategoriích se zase dařilo Elišce Grulichové, která brala druhé místo, i Vojtěchu Koblížkovi, jenž vybojoval bronz. Dobrý výkon předvedla také Patricie Müllerová a dojela si pro sedmou pozici.
Po sobotním dnu volna se v neděli všichni účastníci MČR postupně vydali do závodů s hromadným startem. A rovněž zde byly prostějovské dresy hodně vidět. Ve starších žácích si skvěle počínal Filip Novák, který ve spurtu podlehl pouze Tomáši Hájkovi z Brilon Racing Team a zaslouženě bral stříbro. Mezi kadety sklidil sladkou odměnu za aktivní výkon Stanislav Pátík, jenž vydřel třetí příčku. Eliška Grulichová podala též výborný výkon, ale kov z časovky už se jí zopakovat nepodařilo. I šestý post je ovšem kvalitním výsledkem a potvrzením vysoké výkonnosti.
„Z letošní sezóny mám opravdu velkou radost. Je pro nás jednou z nejvydařenějších, možná historicky úplně tou nejlepší. A to nás ještě čekají mistráky ve vytrvalostních dráhových disciplínách, kde věřím, že přidáme nějaké další úspěchy. V zatím dosažených výsledcích se nám vrací tvrdá práce trenérů, závodníků a všech v klubu, kteří se starají o zázemí i zabezpečení potřebných podmínek,“ zhodnotil dosavadní představení mládežníků TUFO PARDUS oddílový předseda Petr Šrámek.