Na největším domácím ženském turnaji to Petra Kvitová dotáhla do semifinále. Ve skvělé atmosféře bojovala se soupeřkami i únavou, ta ji dostihla v utkání s Estonkou Anett Kontaveitovou.

 

Po vítězství nad Ruskou Potapovovou a Teichamannovou ze Švýcarska už byla nasazená dvojka fyzicky vyždímaná a ztratila duel ve dvou setech. Českou hráčku sráželo vysoké množství nevynucených chyb a naopak jí nikterak nepomáhalo, že Kontaveitová hrála takřka strojový tenis s minimem zaváhání. Kvitová tak přišla o možnost zahrát si druhé finále v sezóně.

Předchozí dva zápasy mi daly zabrat, takže mě bolelo snad celé tělo. Strašně dlouho mi trvalo, než jsem se aspoň trošku rozjela, s Anett je v takovém stavu hrozně těžké hrát. Snažila jsem se, ale bylo to neuvěřitelně těžké, protože jsem kazila hned v úvodu každé výměny, nemohla jsem se z toho dostat,“ hodnotila utkání Kvitová.

Pro českou tenistku šlo o předposlední vystoupení v sezóně. „Už před turnajem jsem říkala, že jsem fyzicky i psychicky hrozně vyčerpaná, proto po Indian Wells končím sezónu a musím si trošku odpočinout. Zdravotně jsem letos měla velké patálie a potřebuju se z toho nějakým způsobem dostat a odpočinout si, abych měla sílu na příští sezónu,“ prohlásila Kvitová 

ŽENY

Ostrava – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková – Martincová 7:5, 4:6, 6:7, 2. kolo: Kvitová (2) – Potapovová (Rus.) 6:1, 6:7, 6:3, čtvrtfinále: Kvitová – Teichmannová (Švýc.) 6:4, 6:4, semifinále: Kvitová – Kontaveitová (Est.) 0:6, 4:6.