Ke druhému zápasu tohoto týdne se tým Jestřábů pod vedením trenérů Tottera s Wojnarem vypraví do hlavního města. Od 16:00 hodin tam ve středu nastoupí proti pražské Slavii. Ta se aktuálně po 14 zápasech nachází se 17 body až na 14. místě tabulky. Udrží si Hanáci venkovní neporaženost?

 

Pondělní výhrou nad Litoměřicemi zapsali Jestřábi už osmé vítězství z deseti. Navíc Prostějov ještě  na venkovním ledě nepadl. Dokázal vyhrát v Sokolově, Havířově, Benátkách nad Jizerou, Šumperku, Jihlavě, Porubě a naposledy v sobotu ve Vrchlabí.  Prostějovští mají v letošní sezóně již osm hráčů, kteří se dostali nad deset kanadských bodů. Nejvíce se daří dvojici Petr Mrázek a Jan Kloz, kteří mají na svém kontě dvacet bodů. Na sedmnácti bodech je letní posila Tomáš Jáchym a o dva body za ním kapitán Hanáků Martin Novák. Nejproduktivnějším obráncem je další předsezónní posila Jiří Klimíček, jenž získal dvanáct bodů za tři přesné trefy a devět asistencí. Za ním se 11 body pyšní navrátilec Prostějova Patrik Husák. Do brankoviště Jestřábů se třináctkrát postavil Ondřej Bláha, jehož úspěšnost je pod dvaadevadesáti procenty. Dvě utkání odchytal Martin Altrichter. Ten nastoupil do branky i v pondělním domácím souboji s druhými Litoměřicemi a slavil výhru.

Po skvělém vstupu do sezóny, kdy Slavia po prvních šesti zápasech měla na svém kontě 15 bodů, se tým z hlavního města trápil. Vše se změnilo v pondělí, kdy Slavia vyhrála po samostatných nájezdech v Sokolově a zapsala další dva body do prvoligové tabulky. Ještě předtím ale na sérii prohraných zápasů reagovalo slávistické vedení a během října přivedlo několik nových hráčů. Do branky přišel v rámci střídavých startů Dominik Pavlát z Plzně, do obrany se připojili Hakon Nilsen (Kladno) a David Štich (České Budějovice). Do dresu sešívaných zamířil také Patrik Kadeřávek a Martin Weindhold, který naposledy působil v Ústí nad Labem, ale je kmenovým hráčem Energie. Poslední změnou je trade Daniela Kružíka za Tomáše Vracovského. V loňské sezóně se Slavie mohla opírat o vyrovnanou dvojici brankařů, kterým se letos zatím moc nedaří. Martin Michajlov má úspěšnost zákroků 85,98% a Roman Málek 89,77%. Mezi obránci vyčnívá Daniel Krejčí, který má na svém kontě 13 bodů (3+10). Skvělou sezónu prožívá útočník Tomáš Knotek, který je zatím s 23 (12+11) body nejproduktivnějším a hráčem i nejlepším střelcem Chance ligy. Dvojkou Slavie, co se produktivity týče je Petr Kafka se 17 body (4+13), který za Jestřáby nastupoval v ročníku 2019/2020.