Hanácký soubor písní a tanců Klas slaví výročí, a to hned dvě! Klas slaví 50. výročí od svého vzniku a dětský soubor Klásek o pět let méně. Své oslavy s názvem Bévávalo si tento Hanácký soubor písní a tanců naplánoval na tuto sobotu v sále prostějovského divadla.

 

Vystoupení k 50. výročí souboru Klas a 45. výročí dětského souboru Klásek sestavené z tanců, zvyků a písní hanáckého regionu, kde se představí široké veřejnosti všechny složky souboru. Dospělý soubor Klas a jeho dětské složky Klásek a Kláseček zde předvedou divákům průřez své dosavadní činnosti. Můžete se těšit na zapomenuté zvyky, žertovné tance i lidové zábavy, dětské hry a vyprávění o časech minulých. „Všechny naše příznivce a kamarády bychom rádi pozvali na akci roku. V sobotu třináctého listopadu vás velmi rádi uvidíme na našem již padesátého výročí založení souboru,“ hlásí Klas na svých stránkách.

Představení bude doprovázeno průvodním slovem členů souboru i lidovými vypravěči. „Na srdečné uvítání, na váš Klas, Klásek a Kláseček, na jejich staré, ale hlavně také nové choreografie, na skvělou muziku, na nezaměnitelného moderátora Jorku Vrbu a na spoustu dárků a překvapení,“ píše Klas.

Vstupenky v hodnotě 200 korun zakoupíte v předprodeji v Městském divadle v Prostějově nebo po telefonické domluvě u Evy Nesvadbíkové, tel: 776 680 162.

 

KDY: SOBOTA 13. LISTOPADU,17:00 HODIN

KDE: MĚSTSKÉ DIVADLO, VOJÁČKOVO NÁM. 1, PROSTĚJOV

 

44 bevavalo plakat