Tradiční lednové zimní putování z Čelechovic přes Kosíř a zpět do Čelechovic se letošního ročníku v původním termínu nedočkalo. Organizační tým zasáhl koronavirus a povinná karanténa, obojí nebylo možné ovlivnit. O akci jako takovou, jež se těší velké oblibě, by ale její pravidelní účastníci zcela přijít nemuseli. Ve hře jsou nyní podle organizátorů další termíny, na kdy by se putování mohlo přesunout.

 

„Bohužel je to tak a mrzí nás to. Zasáhly nás pozitivní výsledky testování a s nimi spojená povinná karanténa. Znovu se ukázalo, jak je tato doba vratká a že se vše může během jediného dne změnit. Vypadla nám tak velká část organizátorů, takže jsme museli přistoupit k tomuto nepopulárnímu kroku,“ potvrdila jedna z hlavních organizátorek akce a místostarostka obce Milada Dosedělová.

O kompletní zrušení letošního zimního putování by se ale jednat nemuselo, což potvrdila i organizátorka akce. „Měli jsme už relativně všechno připravené. Medaile, diplomy, občerstvení, bohužel to ale jinak v současné chvíli nešlo. Už jsme ale mluvili i s manželem, že by nebylo od věci uspořádat letošní putování v náhradním termínu. Třeba ho ještě do konce zimy stihneme. Přinejhorším by se pak jednalo o jarní putování. Nabízí se například konec února, případně začátek března, ale na konkrétnější datum je ještě brzy,“ doplnila Dosedělová. Jakmile bude znám náhradní termín, budeme vás neprodleně informovat.