Spousty lidí před Společenským domem, po městě plakáty. A na pódiu? Buben s parohy. Pokud byl někdo do té doby na pochybách, bylo mu to v tu chvíli jasné. Do Prostějova dorazila skupina Jelen.

Deset let hrající formace si postupně získala velkou oblibu. Jejich písničky, obzvláště Magdaléna či Co bylo dál, patří k velkým hitům. A ani uplynulý pátek na prostějovském koncertu nechyběly. „Moc se na ně těším. Naposledy jsem na nich byl, když hráli na plumlovské přehradě. A byli super,“ dozvídáme se od jednoho z četných fanoušků v přísálí. Večerník, jakožto partner koncertu, u toho nemohl chybět.

Zklamaný nebyl, Jindra Polák se svou kapelou předvedl energickou show. Takovou, že lidé odpustili kapele i zhruba patnáctiminutové zpoždění. Jelen totiž přítomné zvedl ze židlí, a to doslova. Při koncertě v sále totiž byly zprvu obsazené. Jak ale večer postupoval, stále více posluchačů se přesouvalo k pódiu a hltalo členy skupiny.

„Tohle je písnička, kterou jsem složil pro mou dceru,“ zahlaholil Jindra Polák. A spustil hit ´Klidná jako voda´. S kolegy zahrál ty nejnovější i nejstarší skladby. Přítomné pak vyzýval hlavně k tomu, ať zůstávají v pohodě. „Těšili jsme se, že si v klidu a v pohodě zahrajeme. Ale zase se nám to trochu komplikuje. Myslím si ale, že můžeme s klidným srdcem vše vypustit,“ zmínil třeba.

Kdo pak byl přítomen spíše náhodou, třeba díky blízkým, toho nepochybně kapela zaujala. Polák v jednu chvíli začal rozdávat přítomným dámám růže, nechal zahrát Veronikám, ale taky všem ženám v sále. Nechyběla ani vzpomínka na Michala Tučného.

Dokonce si Jelen s sebou přivedl hosta, zpěvačku Kateřinu Marii Tichou. Lidé tak mohli obdivovat její duet právě s Jindrou Polákem ´Tančíme spolu´. „Na koncert jsme vyrazili s přítelkyní, protože máme Jeleny moc rádi. Užili jsme si to. Hrály se songy jak z nového cédéčka, tak jejich klasické hity. A atmosféra byla skvělá. I když se původně zdálo, že tam je málo lidí, tak při nástupu kapely se sál slušně zaplnil,“ byl po akci spokojený dvaadvacetiletý posluchač Dominik.