Je to stejné jako loni. Po skončení daného ročníku UNIQA extraligy žen ČR dostaly prostějovské volejbalistky téměř desetidenní volno na odpočinek, aby se po jeho uplynutí některé z nich znovu vrátily do společné přípravy. Ta začíná v úterý 9. května, tedy právě dnes.

„Tréninkový proces v současném období děláme pro hráčky, kterým u nás pokračuje smlouva. Zapojit se přitom můžou i holky, jimž kontrakt v našem týmu končí a třeba půjdou jinam. V naskočení do téhle květnové přípravy jim nijak nebráníme,“ vysvětlil sportovní ředitel VK a stále ještě kouč klubového A-družstva žen Miroslav Čada.

Jak už naznačil, posezónní tréninky potrvají do konce května a účast při nich není přehnaně dogmatická. Záleží především na zdravotním stavu jednotlivých plejerek, dále na jejich případných reprezentačních povinnostech, studijní náplni a podobně. Tím pádem zůstává absolvování nadcházejících přípravných jednotek do určité míry dobrovolné.

„Vytváříme hráčkám servis, který mohou využít. Tréninky tradičně povede Luboš Petráš, a to ve všední dny s volnými víkendy. Náplň bude pestrá od kondičních cvičení přes běhání, posilovnu a práci s míčem až po beachvolejbal či jiné doplňkové sporty pro zpestření. Holky se tak mohou v kolektivu udržovat před následnou individuální přípravou během června a července,“ doplnil Čada. 

 

UNIQA extraliga žen ČR 2022/23

Finále – 3. zápas: KP Brno – Šelmy Brno 3:2 (-17, 15, 23, -25, 16). Stav série: 2:1. Nejvíce bodů: Bukovská 20, Koulisiani 18, Hrušecká 15 – Kyrychenko 31, Marková 15, Širůčková 11.

4. zápas: Šelmy Brno – KP Brno 3:0 (24, 19, 16). Stav série: 2:2. Nejvíce bodů: Kyrychenko 18, Širůčková a Kozubíková 10 – Bukovská 13, Hrušecká a Nikolova 8

5. zápas: KP Brno – Šelmy Brno (25, 30, 18). Konečný stav série: 3:2. Nejvíce bodů: Kuníková 20, Koulisiani 19, Moreno Borrero 14 – Šotkovská 13, Havlíčková-Kocmanová a Marková obě 12.

KONEČNÉ POŘADÍ SOUTĚŽE: + PŘIDAT LOGA

1. KP Brno
2. Šelmy Brno
3. Dukla Liberec
4. VK Prostějov
5. PVK Olymp Praha
6. UP Olomouc
7. TJ Ostrava
8. TJ Sokol Frýdek-Místek
9. Volejbal Přerov
10. TJ Sokol Šternberk

Poznámka: poslední tým tabulky se zachránil v baráži proti Tatranu Střešovice