Podle policistů špatnou reakcí ohrozil svůj život i zmnohonásobil škodu! Jak ale zareagovat na zvíře, které vám náhle vběhne do silnice? Třicetiletý šofér tvrdí, že se lekl srny a strhl řízení náklaďáku. Srážka se stromem vypadala hrůzostrašně, šofér při ní ale naštěstí utrpěl jen lehké zranění.

Předminulý pátek 19. února po třinácté hodině měla třicetiletému řidiči nákladního Mercedesu jedoucímu z Výšovic k Bedihošti do cesty z levé strany náhle vběhnout srna. „Ve snaze střetu zabránit měl řidič prudce strhnout řízení vlevo. Ke srážce se zvířetem tak nedošlo, ale vozidlo v důsledku toho vyjelo vlevo mimo komunikaci, kde čelně narazilo do vzrostlého stromu,“ popsal vážnou nehodu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Řidič při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 500 000 korun. „Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Po dobu šetření a odklízení následků nehody byl provoz v místě řízen kyvadlově. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnil František Kořínek.