Kousek za polovinu svého zápasového programu se zatím dostala zkrácená základní část UNIQA extraligy žen ČR 2020/21. Kromě jedné dohrávky zbývá z dlouhodobé fáze dokončit (téměř) kompletních osm kol, z nichž některé duely už byly naopak předehrány.

Co mají před sebou volejbalistky VK Prostějov? Osmičku střetnutí, která určí jejich postavení v tabulce před závěrečným play-off. Být mezi oktetem postupujících je přitom pro Hanačky povinnost. „Ano, nedostat se do vyřazovacích bojů si vůbec nepřipouštíme. Náš tým má svou kvalitu, a navíc jsme ho ještě posílili o Martinu Michalíkovou, aby mnohem víc ukázal, na co herně i výsledkově má,“ řekl sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.

Až na jedinou výjimku hned uprostřed ledna čeká svěřenkyně Lubomíra Petráše pravidelný režim pouze jednoho ligového mače týdně. Tím nejbližším bude 9. ledna důležitý výjezd do Frýdku-Místku, následně přijde zmíněný dvojzápas (15. ledna v Ostravě, o den později doma s Olympem Praha). A poté opakované sobotní seance v následujícím pořadí: doma Frýdek-Místek, venku Olymp, po pauze vyhrazené pohárovému intermezzu opět venku Šelmy Brno, doma Šternberk a koncem února venku Přerov.

„V polovině ze zbývajících utkání narazíme na soupeře, které bychom s veškerou úctou k nim měli být schopni určitě porážet. Naopak Olymp i Šelmy patří k favoritům, proti kterým se pokusíme o překvapení. A například v Ostravě nemusíme být rozhodně bez šancí něco dokázat. V celkovém součtu považuji za minimum udržení současného sedmého místa, klesnout níž nesmíme dopustit. Naopak výš to půjde při nemalé bodové ztrátě asi těžko. Je potřeba se co nejlépe připravit na play-off a kvalitu předvést i v něm,“ zdůraznil Čada.  

 

ZBÝVAJÍCÍ PROGRAM ŽEN VK V EXTRALIZE

sobota 9. ledna: 17.00 hodin Sokol Frýdek-Místek – Prostějov (17. kolo)

pátek 15. ledna: 17.00 hodin TJ Ostrava – Prostějov (dohrávka 7. kola)

sobota 16. ledna: 15.00 hodin Prostějov – Olymp Praha (18. kolo)

sobota 23. ledna: 17.00 hodin Prostějov – Frýdek-Místek (dohrávka 8. kola)

sobota 30. ledna: 17.00 hodin Olymp Praha – Prostějov (dohrávka 9. kola)

sobota 13. února: 17.00 hodin Šelmy Brno – Prostějov (dohrávka 10. kola)

sobota 20. února: 17.00 hodin Prostějov – Šternberk (dohrávka 11. kola)

sobota 27. února: 17.00 hodin Přerov – Prostějov (dohrávka 12. kola)