Tohle bude komplikace. Každý, kdo vyrazí z Prostějova do Brna či se k nám bude vracet ve směru od moravské metropole, musí počítat s plánovanou opravou dálnice D46 v úseku od Vranovic až po hranice Olomouckého kraje. Ta byla zahájena uplynulou středu 7. dubna a potrvá až do začátku října letošního roku. Po většinu této doby bude doprava vedena v jednom jízdním pruhu.

Během nadcházejícího půlroku by za zhruba 157 milionů korun mělo dojít ke kompletní opravě povrchu vozovky v obou směrech. Práce jsou naplánovány do několika etap. „Rekonstrukce proběhne na trase kilometrů 9,2 až 16,7 vlevo a 12,3 až 16,7 vpravo. Práce potrvají do října letošního roku, předmětem půlročních prací je rekonstrukce povrchu vozovky provedením výměny krytových vrstev. Po přípravné fázi budou postupně uzavřeny nájezdy a sjezdy u Vranovic-Kelčic a Brodku u Prostějova. Vše by mělo být hotovo do osmadvacátého září,“ prozradil Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Výše uvedená oprava D46 bude rovněž koordinována s rekonstrukcí mostu přes D46 v Žešově. Ta byla zahájena již koncem března a trvat by měla až do 22. srpna 2021.