Ani tři týdny trvající extraligová pauza nijak moc nezbrzdila přípravu volejbalistek VK Prostějov na další pokračování sezóny 2020/21. I v období okolo nejkrásnějších svátků roku – tentokrát poznamenaných omezeními kvůli koronaviru – pokračovaly v naplánovaném tréninkovém režimu.

Vrcholem čtyřdenního cyklu od 27. do 30. prosince se stal pondělní přátelský duel na hřišti TJ Ostrava. „Původně jsme měli v plánu spíš společnou přípravu s modelovanými herními situacemi a několika cvičnými sety, ale přímo na místě jsme se s kolegou Zdeňkem Pommerem domluvili, že si dáme takový tréninkový zápas, klasický přátelák,“ vysvětlil kouč vékáčka Lubomír Petráš.

Zatímco soupeřky nastoupily spíš v okleštěném složení, hostující tým byl kromě kapitánky Michaely Jurčíkové (v rekonvalescenci po artroskopii kolene) kompletní. Tedy i s mírně nemocnou nahrávačkou Klárou Dvořáčkovou. „Ukázalo se, že Klárka byla jen trochu nachlazená, tak jela normálně s námi,“ prozradil Petráš.

Cvičné střetnutí na severu Moravy se jeho svěřenkyním docela vydařilo. „Holky předvedly slušný výkon, navíc jsme postupně protočili všechny hráčky. A nakonec z pěti absolvovaných setů získali čtyři pro sebe. Byla to však vyloženě příprava, tudíž nelze vyvozovat žádné větší závěry. Podstatné je, že jsme si mohli dobře zahrát,“ vypíchl Petráš.

Volno pak dostala hanácká parta pouze na dva dny lámající uplynulý a nový rok, tedy 31. prosince a 1. ledna. „Od druhého opět trénujeme, a to už nepřetržitě do nejbližšího ligového utkání 9. ledna ve Frýdku-Místku. Do přípravy jsme mezi svátky zařadili víc fyzičky, zaměření bylo takové rekondiční spíš s individuálními herními činnostmi. Teď už ale samozřejmě jedeme hlavně týmovou souhru,“ přiblížil uvážlivý stratég.

Před zmíněným Frýdkem-Místkem navíc na řadu pravděpodobně přijde ještě jeden společný trénink či přátelský mač, tentokrát s UP Olomouc. „Jsme domluveni s tamními kouči, že si zavoláme. A pokud zdraví dovolí, dohodneme termín i formu vzájemného střetnutí našich mančaftů. Možná v úterý, možná ve středu. Určitě to pomůže v rozehranosti na nejbližší mistrák,“ potvrdil Luboš Petráš.