Nejen jako místo pro procházky a obdivování i dvousetletých stromů. Ale také jako sportoviště slouží zámecký park v Čechách pod Kosířem. Promění se v něj i 18. července během většiny dne. LK Kostelec na Hané 1997 zde totiž uspořádá závod v terénní lukostřelbě. A to s velice solidní účastí: jak po stránce početní, tak kvalitativní. „Očekáváme 40 závodníků, kteří budou používat tři nářadí: reflexní, holý a kladkový luk. Věkovými kategoriemi pak budou senioři, dospělí, junioři a kadeti,“ uvedl za kostelecké lukostřelce Jiří František.


Zároveň dal taky pár tipů na vítěze. Právě ty ukazují na dobré obsazení závodu. „Myslím si, že holý luk vyhraje Boris Gruntorád z Ostravy a možná i Jana Bednářová, také z Ostravy. A účastní se i reprezentant Michal Hlahůlek z Prostějova, toho bude jen těžké překonat. Od nás z klubu má pak velké šance zkušený Karel Bohm,“ informoval Jiří František. Naopak, kdo by chtěl přijít podpořit kosteleckou lukostřeleckou omladinu, která začala střílet loni, měl by smůlu. Závodu se děti účastnit nebudou. „Zatím by to pro ně bylo velmi těžké. Oni musí hlavně získat praxi v terčové lukostřelbě. Už jsme byli na závodech v Prostějově. A vcelku to bylo dobré,“ usmívá se Jiří František.
Pro lukostřelce z Kostelce na Hané bude nedělní závod určitou přípravou, sportovní i organizační, na další akci: 2. a 3. října se totiž opět v zámeckém parku uskuteční mistrovství české republiky v terénní lukostřelbě.