Minulou středu 20. ledna před dvaadvacátou hodinou vyjížděli prostějovští strážníci kvůli agresorovi na vlakové nádraží. Osmatřicetiletý muž zde totiž napadl bývalou přítelkyni i jejího současného partnera. Nejprve ji slovně urážel vulgárními výrazy, načež současný přítel se své partnerky zastal a začal ji bránit...

Útočník nejdříve fyzicky napadl ochránce. „A to tak, že jej udeřil pěstí pravé ruky do levé části hlavy. Následně jej povalil na zem a v napadání neustále pokračoval. Žena se snažila oba muže od sebe oddělit. Při tomto pokusu, aby toho zanechali, však i ona schytala od agresora ránu pěstí přímo do levého oka a muž ji také začal tahat za vlasy. Ženě se podařilo ze sevření vyprostit. Celý incident se zklidnil až za přítomnosti hlídky,“ informoval Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Napadené dvojici byla přivolána sanitka k převozu do nemocnice na ošetření. „Hrubé chování agresivního muže bude oznámeno správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití,“ doplnil Zapletal.