Jak divoce žil, tak i zemřel. Minulé pondělí hodinu před půlnocí uháněl Mirek R. od Kostelce na Hané směrem k Prostějovu. V místech, kde se nyní buduje severní obchvat města, nezvládl zatáčku a vyletěl ze silnice. Ze zcela zdemolovaného Fiatu Stilo jej už záchranáři vytáhli bez známek života.

K nehodě došlo v pondělí 1. února kolem třiadvacáté hodiny. „Pětatřicetiletý muž z Prostějova řídil osobní automobil Fiat Stilo od Kostelce na Hané k Prostějovu. Asi tři sta metrů před Prostějovem z dosud přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a po projetí mírnou pravotočivou zatáčkou vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam vozidlo narazilo do hliněného náspu, v důsledku čehož se přetočilo přes střechu. Řidič při nehodě utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ popsal smrtelnou havárii František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov s tím, že ke zranění dalších osob nedošlo a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 50 000 korun. Co bylo příčinou nehody, policie začala okamžitě šetřit. Do uzávěrky tohoto vydání Večerníku žádné další podrobnější informace nedodala.

Do redakce však hned z několika nezávislých zdrojů doputovala zpráva, že obětí autonehody byl Mirek R., který žil v Prostějově, nicméně delší dobu pobýval v Belgii. „Znal jsem ho od vidění a vím, že před dvěma lety v létě po něm pátrali policisté. Tehdy uvedli, že je ozbrojený a nebezpečný, což mně k němu vůbec nesedělo. Ptal jsem se ho, co blbne, ale on se tomu jen smál a obratem mi poslal fotografii, na níž byl se strážníkem městské policie v Praze. Takové a podobné fórky pro něj byly naprosto typické,“ prozradil Večerníku jeden z Prostějovanů, který současně vyjádřil hlubokou soustrast pozůstalým.