Skvěle obsazený turnaj v Guadalajaře prostějovským a exprostějovským tenistkám nevyšel. Řada z nich skončila hned v úvodním kole, což se týkalo Karolíny Plíškové a Lindy Fruhvirtové. Ani další se do závěrečných kol nedostaly.

Petra Kvitová sice porazila Bernardu Peraovou ze Spojených států, vzápětí ale prohrála s Kanaďankou Biancou Andreescuovou ve třech setech, v rozhodujícím dějství dokonce dostala kanára. „Dva sety bez získaného servisu, to jsem dlouho nezažila,“ komentovala Kvitová skutečnost, že ve druhé a třetí sadě ani jednou neuspěla při vlastním podání. „Chyběla mi energie a síla při úderech,“ uznala tenistka.

Do čtvrtfinále nepostoupila ani Kateřina Siniaková. Přestože ovečka ze stáje manažera Miroslava Černoška v 1. kole překvapila v úspěšném souboji s nasazenou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, v dalším souboji totiž byla nad její síly Martina Trevisanová z Itálie. „Měla jsem špatný začátek a přes veškerou snahu se nepodařilo zápas otočit,“ řekla po třísetové porážce Siniaková.