V nedávné minulosti opakovaně platilo, že pokud měli Jestřábi nepovedenou přípravu, následovala solidní sezóna. A naopak. I nyní se zdá, že se toto nepsané pravidlo potvrzuje. Prostějovští Jestřábi vstoupili do přípravy dobře. Turnaj v Ostravě se jim povedl. V závěru odehráli povedený přípravný zápas se Zvolenem, vůbec se ale týmu nevydařil zápas proti Porubě nebo Pardubicím. Celkově pak tým nepůsobil herně na konci přípravy vždy jistě.

Se začátkem sezóny se to však změnilo. Prostějov působí na hřišti mnohem jistěji, mladíci skoro jako mazáci. Prakticky ve všech zápasech Jestřábi svou hrou a přístupem mohou pomýšlet na body. Tým ve většině utkání své soupeře dokáže přestřílet. A i když vždy neboduje, pokaždé má k bodům blízko.

Jestřábi zatím sází na vyrovnané výkony. Stejně tak na solidně hrající obranu, která na brankáře nepropouští mnoho branek. Útok se rovněž probudil. A i když někteří hráči skrze zdraví jsou mimo hru, další je dokáží zatím zastoupit. A ta branka. Neznámý brankář Josef Němeček musel zaskočit za jedničku Jaroslava Pavelku. A počíná si skvěle. To jsou jen některé aspekty zatím vesměs podařené sezóny v podání Jestřábů.

Sezóna je teprve ve své čtvrtině. A soutěž je mimořádně vyrovnaná. Nicméně pokud dokáží Jestřábi udržet tempo a včas se jim do sestavy vrátí marodi, může klidně tým pomýšlet vysoko. Slova Aleše Tottera o tom, že mužstvo je lepší než loni a že klidně může pomýšlet na vysoké příčky, nejsou jen klišé, ale zkrátka fakt.