Hodně bohatý program nabídne Chance liga pro tento týden. Platí to i o Jestřábech. Mužstvo se střetne hned se třemi soupeři. Postupně se v pondělí utká doma s Kolínem, ve středu venku s Porubou a v sobotu navrch opět doma s rezervou Pardubic. Hokejoví fanoušci se tak mají na co těšit.

Týden načnou Jestřábi doma od 18 hodin s Kolínem. Tým Středočechů vstoupil do sezóny skvěle. Pak ale přišly ztráty. Říjen byl pro tým v první polovině katastrofální, mužstvo prohrálo hned pět zápasů v řadě. A nezískalo jediný bod. Částečně to může být i tím, že si přeci jen ještě tým potřebuje sednout. Ve svém středu má třeba velezkušeného Petra Kousala nebo někdejšího beka Jestřábů Reného Piegla. Nicméně před sezónou odešly velké opory v podobě brankáře Georgie Kuznetsova, obránce Václava Čížka a útočníka Davida Šafránka. Tým se ale může spolehnout na úzkou spolupráci s Hradcem Králové. Zaujmou pak některé statistické údaje. Například nízký počet střel na bránu. A úspěšnost přesilovek jen něco nad deset procent.

Druhý zápas sehrají Jestřábi ve středu od 17.30 hodin proti Porubě. Ta je pro Prostějov neoblíbeným soupeřem. Dlouhodobě s ním má zápornou bilanci. V roce 2021 navíc Jestřábi nepřešli přes Porubu v předkole play-off. Porubě se ale celkově trvale nedaří. Dvakrát si dala za cíl dosáhnout na boje o extraligu. Dvakrát neuspěla. Naposledy se ani nedostala do vyřazovacích bojů. Následovala tak čistka, jíž padly za oběť na dvě desítky hráčů. Tým Poruby je tak, stejně jako ten Prostějovský, z velké části nově poskládaný. Přišli třeba Šlahař, Christov, Šoustal nebo Lemcke. A doplnili hráče jako Tomáše Gřeše, Tomáše Voráčka nebo Dominika Hrníčka. Nyní tým šlape, sahá po nejvyšších příčkách tabulky, prohrává minimálně. Zatím má Poruba nejlepší vstup do sezóny po postupu v roce 2018.

Třetím a posledním soupeřem v týdnu bude mužstvo Pardubice „B“. Nově utvořený tým rovněž neměl úplně špatný vstup do soutěže. Podobně jako v případě Kolína však postupně mužstvo ztrácelo dech. A to i přesto, že i zde najdeme nemálo zajímavých hokejových osobností. Příkladem budiž zkušený útočník Lukáš Endál. Nebo další zkušený borec Daniel Rákos. Hodně si toho pak v reprezentaci odkroutil bek Jan Kolář. V mužstvu je i řada hráčů, kteří hrávali za Prostějov. Třeba Tomáš Kaut, Michal Pochobradský nebo Ondřej Matýs. Tým Pardubic je pak spolu s Litoměřicemi největším katem prostějovských hokejistů. V posledním vzájemném zápase totiž Prostějov prohrál 0:4. Odveta začne na prostějovském ledě v 17 hodin.