Pomalu, ale jistě nastává období, které je pro většinu z nás naprosto výjimečné. Stejně jako každý rok nás čeká období Památky zesnulých, lidově řečeno Dušičky. Jde o den, kdy všichni máme možnost mnohem intenzivněji než kdy jindy vzpomenout si na své zesnulé příbuzné, přátele či kamarády. Den Památky zesnulých je datován na 2. listopadu, což je už příští středa, ovšem hřbitovy se plní pozůstalými minimálně dva týdny okolo tohoto data a zátěžový bude především nadcházející víkend.

Také v letošním roce se přípravám na dušičkové období i v Prostějově věnovala spousta času. Výrobci dušičkového zboží, tedy věnců či vázaných květin a dalšího sortimentu, se předhánějí se svými nabídkami, vedení magistrátu posiluje spoje městské hromadné dopravy do částí Prostějova, ve kterých se vyskytují hřbitovy, a také policisté nezahálejí a připravují preventivní kroky k zajištění bezproblémového průběhu období Dušiček.

Právě v těchto dnech máme tedy jedinečnou možnost zastavit se a zavzpomínat, vzdát úctu těm, které jsme měli rádi a kteří už bohužel nejsou mezi námi. Tomuto tématu Památky zesnulých se věnuje dnešní vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku hned na více jak čtyřech stranách.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO&PAMÁTKA ZESNULÝCH najdete v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 24. října